Reteta zilei: Gnocchi cu ragu alla bolognese

Printeaza

Gnocchi cu ragu alla bolognese este un fel de mancare italiana, usor de pregatit, dar care necesita mult  timp pentru a prepara sosul bolognese.

Pentru a gati aceasta reteta trebuie sa incepeti mai intai cu sosul pe care puteti sa-l folositi la orice tip de paste sau lasagna.

 

Ingrediente:

  • 500g gnocchi tricolore
  • 600g carne tocata amestec de vita si porc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 200g pasta de tomate
  • 3 rosii decojite si tocate
  • 200g suc de rosii
  • 120g vin
  • ulei de masline
  • oregano
  • patrunjel
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • parmezan ras pentru decor

 

Mod de preparare:

prepara sosul bolognese: uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie si se pun la inabusit pentru cateva minute cepele curatate si tocate marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoare.

adauga carnea tocata si se gateste pana isi schimba culoarea, apoi se pune pasta de tomate.

Dupa cateva minute adaugati vinul si sucul de rosii, mestecati, acoperiti tigaia cu un capac si lasati  sosul sa fiarba pana se evapora lichidul.

pun rosiile decojite si tocate lasand sosul sa fiarba in continuare. Asezonati cu oregano, patrunjel, busuioc, sare si piper si amestecati bine pentru ca aromele sa se combine.

Gnocchi tricolore se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cand sosul bolognese este gata, il punem fierbinte peste gnocchi tricolore.  Peste gnocchi se presara parmezan ras si se serveste la masa de pranz sau cina.

 

Gnocchi tricolore cu ragu alla bolognese

 

Gnocchi cu ragu alla bolognese

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. E buna smecheria asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.