Reteta zilei: Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi
PrinteazaGnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi din: oua, ricotta, piure de dovleac, faina, parmezan, usturoi, sare de mare, piper negru, scortisoara, nucsoara, unt nesarat, usturoi.
Ingrediente:
- 2 oua mari
- 1 bucata ricotta
- 1 cană piure de dovleac
- 1 ½ cupe făină
- ½ ceasca parmezan ras
- 2 catei usturoi, tocat
- 1 lingura sare de mare
- ½ lingura piper negru
- ¼ lingura scortisoara
- ¼ lingura nucșoară
Ingrediente sos de usturoi:
- 4 linguri unt de masa nesarat
- 1 cățel usturoi, tocat sau presat
- sare de mare fina, dupa gust
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Pentru a prepara gnocchi: intr-un bol mediu se bat ușor ouăle și apoi se adaugă ricotta, dovleacul, făină, parmezan, usturoi, sare, piper, scortisoara si nucsoara.
Pentru a testa gnocchi: Într-o oală mare, se pune apa la fiert și 1 lingura de sare.
Formati gnocchi si puneti in apa clocotita pentru 2-3 minute. Lasati apoi la scurs.
Pentru a prepara sosul: Intr-o tigaie mare se încălzește untul cu usturoi si gatiti-l încet până când începe să se rumeneasca.
Condimentati cu sare și piper după gust.
Se serveste gnocchi cu sosul de usturoi, frunze de patrunjel si parmezan ras.
Gnocchi cu ricotta si dovleac cu sos de usturoi
Pofta buna!
Nu am gustat niciodata gnocchi
Eu nu am mancat niciodata gnocchi