Reteta zilei: Gnocchi cu sos de tarhon
PrinteazaGnocchi cu sos de tarhon din: cartofi, faina, ou, sare, nucsoara, bacon, smantana, tarhon, usturoi, ardei rosu, vin alb, faina, ulei de masline si patrunjel.
Ingrediente:
pentru gnocchi:
- 1 kg cartofi
- 500g faina
- 1 ou
- 1 lingura sare
- nucsoara
pentru sos:
- 100g bacon sau slanina afumata
- 400g smantana pentru gatit
- 1 1/2 lingura tarhon uscat
- 2-3 catei usturoi
- 1 ardei rosu
- 100ml vin alb
- 2 lingure faina
- ulei de masline
- patrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine si se pun intr-o oala cu apa si sare.
Se fierb in coaja pentru a impiedica absortia de apa.
Se verifica cu o scobitoare daca au fiert suficient.
Dupa ce au fiert, se curata de coaja si se piseaza.
Se amesteca bine cu sare, un ou si nucsoara dupa gust.
Se pun cartofii pe masa si se framanta cu faina pana ce nu se mai lipesc de maini.
Din aluat se formeaza role lungi si subtiri si se presara cu putina faina.
Se taie rolele in bucati mici de 1,5- 2 cm.
In cele din urma se impinge gnocchi pe o ustensila speciala sau pe o furculita pentru a capata forma caracteristica de gnocchi traditional.
Se pune apa si sare intr-o oala si atunci cand apa clocoteste se adauga gnocchi, dupa care se acopera vasul.
Cand gnocchi incep sa pluteasca in apa este semn ca sunt gata, dar e bine sa-i incercati inainte de a-i scoate din apa.
Sosul de tarhon se pregateste astfel: se rumeneste bacon-ul intr-o tigaie, dupa care se taie in bucati mici.
Se opareste ardeiul, se indeparteaza cojita si se toaca marunt.
Se toaca fin si usturoiul si se amesteca bine cu bacon-ul si ardeiul.
Se adauga putin ulei de masline, smantana pentru gatit, tarhonul, vinul, faina si se gateste pentru cateva minute.
Gnocchi se serveste cu sosul de tarhon peste care se presara patrunjel tocat marunt.
Un pahar de vin rosu merge foarte bine cu reteta noastra gnocchi cu sos de tarhon pe care va invitam sa o incercati cu incredere.
Gnocchi cu sos de tarhon
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu gnocchi
La gnocchi astia poti sa folosesti orice sos
Cat de tare e reteta asta
Ce bine arata Gnocchi cu sos