Reteta zilei: Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie
PrinteazaGnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie din: spanac, ricotta, parmezan, faina, galbenusuri de ou, sare, piper, nucsoara, rosii cherry, unt, frunze de salvie si busuioc.
Ingrediente:
- 300 g spanac proaspat
- 500 g Ricotta
- 80 g parmezan
- 75 g de făină
- 2 galbenusuri de ou
- praf de sare şi piper
- nucsoara
- 250 g de roşii cherry
- 3-4 linguri de unt
- 8-10 frunze proaspete de salvie
- busuioc proaspat tocat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Puneti rosiile cherry intr-o tava de cuptor si lasati aproximaativ 20 de minute.
Puneti branza ricotta intr-o strecuratoare pentru a se elimina tot zerul.
Curatati si spalati bine spanacul, opariti-l si spalati-l apoi in apa rece.
Lasat-l sa se scurga sau stoarceti-l bine, dupa care tocati-l marunt.
Puneti spanacul, ricotta, parmezanul, faina, galbenusurile de ou, un praf de sare, piper şi nucşoară într-un castron, amestecati bine pana se obtine un aluat omogen.
Acoperiţi vasul cu folie si dati la frigider pentru 30-60 de minute.
Formati apoi gnocchi. Le puneti într-o oală mare de apă sărată fiarta in prealabil si lasati aproximativ 3-4 minute sau până când se ridica la suprafata.
Scoateti gnocchi din oala si puneti-le pe prosoape de hartie.
Intr-o tigaie topiti untul, adaugati frunzele de salvie si fierbeti cateva secunde, adaugati apoi gnocchi si mai fierbeti aproximativ 2-3 minute.
Scoateti gnocchi pe prosoape de hartie pentru a fi absorbita grasimea .
Serviti gnocchi cu cateva linguri de sos de unt cu salvie, rosii cherry si garnisiti cu busuioc proaspat tocat.
Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata gnocchi din astia, nici n-am auzit de asa ceva