Reteta zilei: Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry
PrinteazaGogonele murate in otet de mere cu praf de curry din: gogonele, ceapa, sare, otet de mere, zahar brun, radacina de ghimbir, ienibahar, seminte de chimen, seminte de coriandru, seminte de schinduf, boabe de piper, seminte de mustar, curcuma, praf de chili.
Ingrediente:
- 2-4 kg gogonele, feliate
- 1 ceapa, feliata
- 2 1/2 linguri de sare
- 3 cesti de otet de mere
- 1/2 cana zahar brun
- 2 1/2 lingurite praf de curry
- 1 bucata radacina de ghimbir proaspat, feliat
- 12 boabe de ienibahar
pudra de curry:
- 1/2 lingurita seminte de chimen
- 1 lingura seminte de coriandru
- 1/2 lingurita seminte de schinduf
- 1 lingurita boabe de piper
- 3 cuișoare
- 1 lingurita semințe de muștar
- 3/4 lingurițe de curcuma
- 1/4 lingurita praf de chili
Mod de preparare:
Puneti feliile de gogonele si ceapa intr-un bol mare, amestecati usor cu sare.
Acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati peste noapte.
A doua zi, sterilizati borcanele si capacele in apa clocotita.
Scurgeti gogonelele si ceapa, se spala cu apa rece si se mai scurge lichidul inca o data.
Intr-o oala puneti otetul, zaharul si pudra de curry si fierbeti la foc mic.
Cand clocoteste adaugati gogonelele si ceapa. Lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 2 minute.
Puneti in borcate boabele de ienibahar si felii de ghimbir in fiecare borcan.
Umpleti borcanele cu amestec de gogonele si ceapa, apoi turnati lichidul.
Pentru a prepara praful de curry, puneti o tigaie uscata la foc mediu, adaugati condimentele intregi si prajiti cateva minute.
Adauga imediat curcuma și praf de chili, amestecati si lasati sa se raceasca.
Macinati si depozitați intr-un borcan cu capac etans si pastrati cel mult 3 luni.
Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry
Pofta buna!
Arata foarte bine gogonelele!
Imi dai si mie, ca am reusit sa termin muraturile anul asta