Reteta zilei: Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry

Printeaza

Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry din: gogonele, ceapa, sare, otet de mere, zahar brun, radacina de ghimbir, ienibahar, seminte de chimen, seminte de coriandru, seminte de schinduf, boabe de piper, seminte de mustar, curcuma, praf de chili.

 

 

Ingrediente:

  • 2-4 kg gogonele, feliate
  • 1 ceapa, feliata
  • 2 1/2 linguri de sare
  • 3 cesti de otet de mere
  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 1/2 lingurite praf de curry
  • 1 bucata radacina de ghimbir proaspat, feliat
  • 12 boabe de ienibahar

pudra de curry:

  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1/2 lingurita seminte de schinduf
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 cuișoare
  • 1 lingurita semințe de muștar
  • 3/4 lingurițe de curcuma
  • 1/4 lingurita praf de chili

 

Mod de preparare:

Puneti feliile de gogonele si ceapa intr-un bol mare, amestecati usor cu sare.

Acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati peste noapte.

A doua zi, sterilizati borcanele si capacele in apa clocotita.

Scurgeti gogonelele si ceapa, se spala cu apa rece si se mai scurge lichidul inca o data.

Intr-o oala puneti otetul, zaharul si pudra de curry si fierbeti la foc mic.

Cand clocoteste adaugati gogonelele si ceapa. Lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 2 minute.

Puneti in borcate boabele de ienibahar si felii de ghimbir in fiecare borcan.

Umpleti borcanele cu amestec de gogonele si ceapa, apoi turnati lichidul.

Pentru a prepara praful de curry, puneti o tigaie uscata la foc mediu, adaugati condimentele intregi si prajiti cateva minute.

Adauga imediat curcuma și praf de chili, amestecati si lasati sa se raceasca.

Macinati si depozitați intr-un borcan cu capac etans si pastrati cel mult 3 luni.

 

Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry

Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Arata foarte bine gogonelele!

  2. Imi dai si mie, ca am reusit sa termin muraturile anul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.