Reteta zilei: Gogosari umpluti cu struguri la borcan

Printeaza

Gogosari umpluti cu struguri la borcan – Din nicio camara nu trebuie sa lipseasca gogosarii la otet. De aceasta data ne-am propus sa pregatim niste gogosari umpluti cu struguri care la iarna o sa arate perfect langa o friptura rumenita si condimentata.

 

Ingrediente:

  • gogosari
  • struguri verzi
  • struguri rosii
  • apa
  • otet
  • zahar
  • sare
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • miere
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Gogosarii se spala foarte bine, se indeparteaza cotoarele si semintele. Gogosarii se umplu cu boabe de struguri verzi si rosii, dupa care se asaza in borcane, iar in spatiile goale se pun boabe de struguri printre gogosari.

Se prepara compozitia de lichid pentru gogosari: la o parte de otet se adauga 3 parti apa.

Pentru fiecare litru de lichid se pune o lingura de sare si 125g de zahar.

Se mai pun foi de dafin si piper boabe. Compozitia astfel obtinuta se da in clocot si se toarna in borcane peste gogosarii umpluti cu struguri.

Cand lichidul este caldut, se pun 2-3 linguri miere in fiecare borcan si la sfarsit semintele de mustar. Borcanele cu gogosari umpluti cu struguri se sigileaza si se depoziteaza in camara.

Daca nu mai aveti rabdare pana la iarna puteti sa serviti gogosarii umpluti cu struguri dupa 7-8 zile.

 

Gogosari umpluti cu struguri la borcan

Gogosari umpluti cu struguri la borcan

Pofta buna!

 

 

 

Friptură de miel în stil grecesc

Friptură de miel în stil grecesc. Mielul, marinat în ierburi aromatice, ulei de măsline și suc de lămâie, capătă o frăgezime deosebită și un gust inconfundabil, fiind perfect pentru o masă festivă sau pentru o cină specială în familie. Ingrediente 1,5 kg pulpă de miel (dezosată sau cu os, după preferință) 4 căței de usturoi, […]

Gofre Aurii cu Unt și Sirop de Pere

Gofre Aurii cu Unt și Sirop de Pere – Nu există nimic mai plăcut într-o dimineață leneșă decât mirosul dulce de gofre proaspete care se răspândește în casă. Ingrediente: Pentru aproximativ 8 gofre (4 porții): 2 căni de făină albă (aprox. 240g) 2 linguri de zahăr 1 linguriță praf de copt 1/2 linguriță bicarbonat de […]

 

 

 

 

 

 

5 comentarii

  1. Foarte bine arata gogosari

  2. Alessia Mantea

    Foarte bine arata gogosariiiiii, vreau si eu

  3. Trebuie sa fac si eu din astia 🙂

  4. Hmmmmm, imi ploua in gura

  5. Foarte buni gogosarii umpluti, un deliciu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.