Reteta zilei: Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor
PrinteazaGogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor din: ulei de masline, creveti decojiti, ceapa verde, usturoi, radacina de ghimbir, aluat, ulei de canola, sare, piper, zahar, otet si sare.
Ingrediente pentru gogosi:
- 1 lingura ulei de masline
- 500 g creveti, decojiti, decorticati si tocati marunt
- carnea de la 4-5 carnati italienesti
- 2 fire ceapa verde, fin tocata
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura radacina de ghimbir proaspat, tocat
- 20 bucati aluat congelat
- 3 cesti ulei de canola
- sare si piper
Ingrediente pentru sos:
- 4 linguri apa
- 4 linguri zahar
- 1 lingura otet
- 1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de masline intr-un wok. Adaugati crevetii, carnea de porc, ceapa, usturoiul si ghimbirul; sotati pentru 5 minute. asezonati cu sare si piper dupa gust.
Aranjati aluatul intr-un singur strat. Aduceti un bol mic de apa de langa suprafata de lucru.
Ungeti marginile exterioare ale ambalajelor. Apoi, adaugati cate o lingura din amestecul de carne si indoiti marginile.
Tot in wok incingeti uleiul de canola si prajiti gogoselele pentru un minu. Scoateti pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.
Intre timp, preparati sosul punand toate ingredientele intr-o cratita mica la foc mediu. Fierbeti pana ce sosul se ingroasa. Serviti gogoselele cu sos dulce acrisor.
Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor
Pofta buna!
Mi se pare tare reteta, dar foarte complicata
Interesanta reteta de gogosele