Reteta zilei: Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

Printeaza

Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor din: ulei de masline, creveti decojiti, ceapa verde, usturoi, radacina de ghimbir, aluat, ulei de canola, sare, piper, zahar, otet si sare.

Ingrediente pentru gogosi:

Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 g creveti, decojiti, decorticati si tocati marunt
  • carnea de la 4-5 carnati italienesti
  • 2 fire ceapa verde, fin tocata
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingura radacina de ghimbir proaspat, tocat
  • 20 bucati aluat congelat
  • 3 cesti ulei de canola
  • sare si piper

Ingrediente pentru sos:

  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 varf de cutit de sare

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-un wok. Adaugati crevetii, carnea de porc, ceapa, usturoiul si ghimbirul; sotati pentru 5 minute. asezonati cu sare si piper dupa gust.

Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

Aranjati aluatul intr-un singur strat. Aduceti un bol mic de apa de langa suprafata de lucru.

Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

Ungeti marginile exterioare ale ambalajelor. Apoi, adaugati cate o lingura din amestecul de carne si indoiti marginile.

Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

Tot in wok incingeti uleiul de canola si prajiti gogoselele pentru un minu. Scoateti pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.

Intre timp, preparati sosul punand toate ingredientele intr-o cratita mica la foc mediu. Fierbeti pana ce sosul se ingroasa. Serviti gogoselele cu sos dulce acrisor.

Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

Gogosele umplute cu creveti prajiti si carne de porc cu sos dulce-acrisor

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Mi se pare tare reteta, dar foarte complicata

  2. Interesanta reteta de gogosele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.