Reteta zilei: Gogosi cu cidru de mere
PrinteazaGogosi cu cidru de mere din: cidru de mere, unt nesarat, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt topit.
Poate te intereseaza si:
- Gogosi
- Gogosi delicioase cu glazura de ciocolata si zmeura
- Gogosi cu aroma de scortisoara
- Gogosi umplute cu gem
- Gogosi cu glazura de ciocolata
Ingrediente aluat:
- 2 cesti cidru de mere
- 8 linguri unt nesarat
- 3/4 cană zahar
- 2 oua
- 1 1/2 lingurite esenta de vanilie
- 2 1/4 cani făină
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță sare
topping:
- 3/4 cană zahar
- 1 lingura scortisoara macinata
- 5 linguri unt nesărat, topit
Mod de preparare:
Pentru prepararea aluatului, incalziti cuptorul la 170C, ungeti o tava cu ulei.
Aduceti cidrul de mere la fiert într-o cratiță mare la foc mare.
Reduceti focul dupa ce da in clocot si fierbeti pana se reduce la jumatate.
Opriti focul si lasati sa se raceasca.
Cu ajutorul unui mixer, bateti untul și zahărarul aproximativ 4 minute.
Adăugați ouăle, unul cate unul, amestecand bine cu mixerul.
Adaugati vanilie și bateti pentru a o încorpora.
Într-un bol mediu, amestecati împreună făină, scorțișoară, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare.
Adauga amestecul de făină in cel de unt în 3 parti, alternând cu cidrul, in 2 parti. Bateti bine.
Umpleti formele cu aluat si dati la cuptor timp de 7-10 minute, intorcand la jumatatea timpului.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Pentru prepararea topping-ului, intr-un bol puțin adânc, combinati zahăr și scorțișoară.
Dati apoi gogosile racite prin acest amestec si stropiti cu unt lichid.
Dati din nou prin amestec de zahar si scortisoara.
Serviti imediat.
Gogosi cu cidru de mere
Pofta buna!