Reteta zilei: Gogosi din cartofi dulci

Printeaza

Gogosi din cartofi dulci din: cartofi dulci, faina de orez, faina, zahar, sare, praf de copt, lapte, ulei, scortisoara.

 

Ingrediente:

  • 3/4 kg cartofi dulci, fierti si curatati de coaja
  • 2 cani de faina de orez
  • 1/3 cana faina
  • 1/3 cana de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1-1 1/3 cana de lapte fierbinte
  • Ulei pentru prajit
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara

 

Mod de preparare:

Combinati faina, zahar, praf de copt si sare intr-un castron mare. Pasati cartofii dulci si adaugati in amestecul de faina, apoi amestecati bine.

incorporeaza laptele fierbinte si se amesteca bine, apoi se framanta cateva minute.

Formati gogosi rotunde, si acoperiti cu un prosop. incalzeste uleiul intr-un wok.

Adaugati gogosile si prajiti aproximativ 5 minute. Transferati pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces.

Intr-o farfurie amestecati zaharul cu scortosiara si dati gogosile prin amestec. Lasati sa se raceasca, apoi serviti.

 

Gogosi din cartofi dulci

Gogosi_din_cartofi_dulci_10

 

Pofta buna!

 

 

 

Salata de sparanghel cu susan

Salata de sparanghel cu susan din: sparanghel, apa, sos de soia, ulei de susan sau masline, seminte de susan. Reteta low carb Ingrediente: 500gr sparanghel 650ml apa 4 lingurite sos soia 2 lingurite ulei de susan sau de masline 1 lingura seminte de susan   Mod de preparare: Rupeti coditele de la sparanghel si fierbeti […]

Vin Fiert Aromat – Rețetă Tradițională și Nutrițională

Vin Fiert Aromat – Rețetă Tradițională și Nutrițională din: vin rosu, scortisoara, cuisoare, coaja de portocala, anason, zahar brun. Ingrediente: 1 litru de vin roșu 2 bețișoare de scorțișoară 4 cuișoare Coaja de la o portocală 2 stele de anason 70g zahăr brun (sau după gust)   Mod de preparare: Într-o oală mare, combinați vinul […]

 

 

 

 

 

3 comentarii

  1. O ce delicatese si simplu de facut…mersi pentru idee si reteta…

  2. Bunnn!
    O reteta faina si gustoasa!
    O seara placuta

  3. Maria Antonescu

    Cam ciudata reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.