Reteta zilei: Gogosi cu fistic
PrinteazaGogosi cu fistic din: faina, praf de copr, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, zahar, fistic, unt, oua, lapte batut, vanilie, zahar pudra, sare.
Poate te intereseaza si:
- Gogosi cu frisca si zmeura
- Gogosi cu scortisoara si miere
- Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar
Ingrediente pentru aluat:
- 2 cani făină
- 1 1/2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3/4 linguriță sare
- 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
- 2/3 ceasca de zahar
- 1 cană fistic, tocat
- 8 linguri unt nesărat, topit
- 2 oua
- 1 cană lapte bătut
- 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente glazura:
- 2 cesti zahar pudra
- 1 vârf de cuțit de sare
- 2 linguri unt topit
- 3-4 linguri lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170C. Ungeti o tava pentru gogosi si pastrati deoparte.
Într-un bol mediu, amestecati împreună făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, nucșoară, zahăr și 1/2 ceașcă fistic.
Într-o cratiță mică la foc mediu-scăzut, se topeste untul. Opriti focul si transferati intr-un castron.
Într-un bol mediu amestecati împreună ouă, lapte bătut și vanilie. Se incorporeaza și se amesteca untul în ingredientele umede.
Adaugati ingredientele umede in ingredientele uscate. Se amestecă împreună până sunt bine combinate.
Umpleti formele din tava cu aluat.
Dati la cuptor și coaceti timp de 8-10 minute. Scoateți din cuptor și se lasă să se răcească complet.
Între timp, faceti glazura.
Intr-un bol mediu, amestecati zaharul pudra si sare împreună.
Adaugati 2 linguri de unt, 2 linguri de lapte si vanilie. Amestecati pentru a se combina.
Ungeti gogosile reci cu glazura si presarati apoi fistic.
Lasati sa se intareasca timp de aproximativ 30 minute înainte de servire.
Gogosi cu fistic
Pofta buna!
Ce bine arata gogosile 🙂 Imi ploua in gura