Reteta zilei: Gogosi cu fistic

Printeaza

Gogosi cu fistic din: faina, praf de copr, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, zahar, fistic, unt, oua, lapte batut, vanilie, zahar pudra, sare.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente pentru aluat: 

  • 2 cani făină
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 linguriță sare
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 2/3 ceasca de zahar
  • 1 cană fistic, tocat
  • 8 linguri unt nesărat, topit
  • 2 oua
  • 1 cană lapte bătut
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Ingrediente glazura:

  • 2 cesti zahar pudra
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 2 linguri unt topit
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Ungeti o tava pentru gogosi si pastrati deoparte.

Într-un bol mediu, amestecati împreună făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, nucșoară, zahăr și 1/2 ceașcă fistic.

Într-o cratiță mică la foc mediu-scăzut, se topeste untul. Opriti focul si transferati intr-un castron.

Într-un bol mediu amestecati împreună ouă, lapte bătut și vanilie. Se incorporeaza și se amesteca untul în ingredientele umede.

Adaugati ingredientele umede in ingredientele uscate. Se amestecă împreună până sunt bine combinate.

Umpleti formele din tava cu aluat.

Dati la cuptor și coaceti timp de 8-10 minute. Scoateți din cuptor și se lasă să se răcească complet.

Între timp, faceti glazura.

Intr-un bol mediu, amestecati zaharul pudra si sare împreună.

Adaugati 2 linguri de unt, 2 linguri de lapte si vanilie. Amestecati pentru a se combina.

Ungeti gogosile reci cu glazura si presarati apoi fistic.

Lasati sa se intareasca timp de aproximativ 30 minute înainte de servire.

Gogosi cu fistic

Gogosi_cu_fistic_05

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata gogosile 🙂 Imi ploua in gura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.