Reteta zilei: Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar
PrinteazaGogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat, condimente pentru dovleac, sare, unt, ulei de canola, lapte batut, ou, galbenus, zahar brun, piure de dovleac, esenta de vanilie, sirop de artar.
Poate te intereseaza si:
- Gogosi cu dulceata de visine
- Gogoşi cu glazura de ciocolată albă
- Gogoşi împletite din aluat dospit
- Gogosi cu glazura de ciocolata
- Gogosi cu menta
Ingrediente gogosi:
- 1 ½ căni de făină
- 1 ½ linguriță praf de copt
- ¼ linguriță bicarbonat
- 2 lingurite de condimente pentru dovleac
- ½ linguriță de sare
- ¼ cană unt, topit
- ¼ cană ulei de canola
- ⅓ cana lapte bătut
- 1 ou
- 1 gălbenuș de ou
- 1 cană de zahăr brun
- 1 cană piure de dovleac
- 1 lingurita esenta de vanilie
glazura:
- ¼ cană unt
- ½ ceasca zahar brun
- 2 linguri lapte bătut
- 1 lingura de sirop de arțar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 ½ cani zahăr pudră
Mod de preparare:
Combinati făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, condimente și sare într-un castron mare. Amestecati bine.
Combinati unt topit, ulei, lapte bătut, ouă, galbenusurile, zaharul brun, piure de dovleac și vanilie intr-un bol de dimensiuni medii.
Bateti pana la omogenizare.
Incorporati ingredientele uscate. Intr-o tava de gogosi, stropiti cu ulei de masline fiecare forma si umpleti apoi cu aluat.
Se dau la cuptor timp de 15 minute. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Între timp, se prepara glazura. Puneti unt într-o cratiță medie la foc mediu și aduceti la foc mic, amestecand ocazional.
Fierbeti la foc mic, aproximativ 5 minute.
Lasati apoi sa se raceasca 5 minute. Adaugati zahăr brun, lapte bătut și sirop de arțar.
Se amestecă cu un tel pana sunt bine combinate.
Fierbeti la foc mic timp de 1 ½-2 minute, amestecand la fiecare 30 de secunde.
Adaugati vanilie și zahăr pudră, amestecand pana se incorporeaza.
Scufundati fiecare gogoașă în glazura, scurgeti si lasati sa se intareasca glazura.
Serviti la temperatura camerei.
Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar
Pofta buna!
Arata foarte bine gogosile
Vreau si eu din gogosile asttea, eu fac gogosi din alea clasice