Gogoși cu Miere și Scorțișoară din: faina, drijdie uscata, lapte, miere, ou, unt, scortisoara, sare. Gogoșile cu miere și scorțișoară sunt o combinație delicioasă de arome dulci și condimentate. Mierea adaugă o dulceață naturală, în timp ce scorțișoara oferă o notă caldă și piperată. Ingrediente: 2 căni de făină 1 plic de drojdie uscată […]
Reteta zilei: Gogosi cu ricotta
PrinteazaGogosi cu ricotta din: unt, zahar, oua, smantana, praf de copt, faina, ricotta, zahar, gris, vanilie.
- 5 linguri unt moale
- 3/4 cană zahăr
- 2 oua
- 4 linguri smântână
- 1 linguriță praf de copt
- 2 1/2 cani de faina
- 350gr brânză ricotta
- 2 linguri zahăr
- 3 linguri de gris
- 1/2 linguriță esenta de vanilie
- 1 ou
Mod de preparare:
Scurgeți ricotta peste noapte.
Într-un castron, amestecați împreună untul și zahărul. Se adauga smantana si ouale, se amesteca pana se incorporeaza bine.
Combinați făina și praful de copt, adăugați treptat in amestec, amestecând cu o lingură, apoi cu mâinile.
Aluatul trebuie să fie moale și neted.
Pregătiți umplutura, intr-un castron separat, combinați ricotta, zahărul, grisul, vanilie și gălbenușul de ou.
Împărțiți aluatul în 9 porții egal si intindeti fiecare bucata.
Preîncălziți cuptorul la 190C. Acoperiți o tava cu hartie de copt.
Așezați umplutura pe jumătate din fiecare bucata de aluat.
Ridicați cealaltă jumătate a fiecărei bucate si aplatizati.
Aranjați pe foaia de copt. Bateți ușor albușul cu o furculiță.
Ungeti gogosile cu albusul batut.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute, până se rumenesc.
Lasati sa se odihneasca si serviti.
Gogosi cu ricotta
Pofta buna!
poate iti place si:
Gogosi la air fryer
Gogosi la air fryer din: lapte, nesarat, drojdie, zahar, esenta vanilie, faina, scortisoara, ou. Timp de preparare 30min, Timp de gatire 25 min, 6-8 gogosi Gatiti gogosi delicioase si pufoase in doar un strop de ulei. Serviti cu topping dupa preferinta Gogosi la air fryer Ingrediente: 125ml lapte caldut 50gr unt nesarat, topit si racit […]
Pofta buna!