Reteta zilei: Granola cu unt de arahide
PrinteazaGranola cu unt de arahide din: ovaz, cajuu, migdale, unt, unt de arahide, zahar brun, miere, sare de mare, scortisoara, nucsoara, piper cayenne.
- 4 cani ovăz
- 1 cană cajuu
- 1 cană de migdale feliate
- ½ cana unt
- 2 linguri unt de arahide
- ⅓ căna zahăr brun
- 2 linguri miere
- ½ lingurițe sare de mare
- ½ linguriță scorțișoară măcinată
- ⅛ lingurița nucșoară măcinată
- ⅛ lingurița piper cayenne măcinat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 150C și pregatiti o tava cu hartie de copt.
Într-un bol mare, combinați ovăzul, cajuu și migdale. Se amestecă până se combina.
Într-un alt bol mic, bateți împreună untul, untul de arahide, zahărul brun, mierea, sarea, scorțișoara, nucșoara și piper cayenne până la omogenizare.
Amestecați ingredientele umede în ingredientele uscate si omogenizati. Se toarnă amestecul pe foaia de copt și se întinde într-un strat subțire.
Se coace timp de 25 minute. Scoateți din cuptor. Amestecați și aplatizati din nou, apoi mai coaceti încă 15 minute.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet pe foaia de copt, apoi se rupe în bucăți și se păstrează într-un recipient etanș până la o lună.
Serviți cu fructe sau iaurt.
Granola cu unt de arahide
Savurati!