Grapefruit caramelizat cu topping de nuci din: grapefruit, nuci, faina de migdale, nuca de cocos, sare, scortisoara, nuca de cocos, sirop de artar, iaurt cu miere, menta.
Ingrediente:
- 2 grapefruit
- 1/3 cană de nuci tocate
- 2 linguri faina de migdale
- 1 lingura de nucă de cocos mărunțită
- sare 1/4 linguriță
- 1/4 linguriță de scorțișoară pudră
- 1 lingura de ulei de nucă de cocos
- 1 lingura + 1 lingurita sirop de arțar
- iaurt cu miere pentru topping
- menta pentru ornat
Mod de preparare:
Amestecati împreună nuci, faina de migdale, nucă de cocos, sare și pudră de scorțișoară.
Se toarnă ulei si 1 lingura de sirop de arțar și se amestecă bine.
Taiati fructele in jumatate si asezati intr-o tava.
Stropiti cu sirop de artar.
Adaugati deasupra topping de nuci.
Dati la cuptor aproximativ 5-7 minute.
Se garniseste cu iaurt si menta si se serveste desertul cald.
Grapefruit caramelizat cu topping de nuci
Pofta buna!
Dulceata de grapefruit
Dulceata de grapefruit Ingrediente: 1 kg grepfruit 1 kg zahăr 1-2 lămâi Mod de preparare: Se spală foarte bine fructele. Se rad pe toată suprafaţa lucioasă. Se pune apă la fiert. Când clocoteşte, se pun fructele întregi şi se lasă să fiarbă câteva minute (se încearcă cu furculiţa să fie puţin moi). Apoi se scot, […]
Pofta buna!
A iesit bun!