Reteta zilei: Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi

Printeaza

Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi din: pulpa de curcan dezosata, ciuperci, unt, sare, piper, condimente, muraturi asortate.

Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum sunt: salata verde, ceapa verde,
usturoiul verde.

De asemenea, se mai poate consuma împreună cu legume cu indice glicemic scăzut (roşii, dovlecei, vinete, ardei, varză). În niciun caz nu se recomandă asocierea cărnii cu legume de tipul cartofilor şi, de regulă, nici cu morcovi,
mazăre sau cu porumb fiert.

Legumele care pot fi combinate cu carnea se pot consuma, la rândul lor, crude (sub formă de salate) sau, de ce nu, pot fi coapte pe grătar sau gratinate. Nu asociaţi proteinele cu făinoasele şi cu dulciurile, deoarece acest obicei îngreunează digestia .

 

 

 

Ingrediente: 

  • 4 bucati pulpa de curcan dezosata
  • 5-6 ciuperci
  • unt
  • sare
  • piper
  • condimente
  • muraturi asortate

 

 

Mod de preparare:

Se spala si se condimenteaza pulpa de curcan. Se incinge gratarul si se pune carnea la fript.

Gratar_de_curcan_cu_ciuperci_la_cuptor_si_muraturi_05

Intre timp se curata si se spala ciupercile.

Se pune cate putin unt, sare si piper pe fiecare ciuperca si se dau la cuptor aproximativ 20 minute.

Gratar_de_curcan_cu_ciuperci_la_cuptor_si_muraturi_02

Carnea si cipuercile se servesc calde cu muraturi asortate.

Gratar_de_curcan_cu_ciuperci_la_cuptor_si_muraturi_08

Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi

Gratar_de_curcan_cu_ciuperci_la_cuptor_si_muraturi_10

 Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Curcan la gratar cu ciuperci

Curcan la gratar cu ciuperci

Curcan la gratar cu ciuperci din: ciuperci, pulpa de curcan, unt, sare, piper, condimente. Ingrediente:  4 bucati pulpa de curcan dezosata 5-6 ciuperci unt sare piper condimente   Mod de preparare: Se spala si se condimenteaza pulpa de curcan. Se incinge gratarul si se pune carnea la fript. Intre timp se curata si se spala […]

 

Piept condimentat de curcan la gratar

Piept de curcan la gratar

Piept de curcan la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa, chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper cayenne, ulei de masline. Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita chimion macinat 1/2 lingurita praf de chili 1/2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. A iesit bun gratarul!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.