Reteta zilei: Gratar mixt cu mujdei de usturoi
PrinteazaGratar mixt cu mujdei de usturoi din: piept de porc, ceafa de porc, pulpe de pui, usturoi, ulei, iaurt, sare si piper.
Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum sunt: salata verde, ceapa verde,
usturoiul verde.
De asemenea, se mai poate consuma împreună cu legume cu indice glicemic scăzut (roşii, dovlecei, vinete, ardei, varză). În niciun caz nu se recomandă asocierea cărnii cu legume de tipul cartofilor şi, de regulă, nici cu morcovi,
mazăre sau cu porumb fiert.
Legumele care pot fi combinate cu carnea se pot consuma, la rândul lor, crude (sub formă de salate) sau, de ce nu, pot fi coapte pe grătar sau gratinate. Nu asociaţi proteinele cu făinoasele şi cu dulciurile, deoarece acest obicei îngreunează digestia.
Ingrediente:
- 4 bucati piept de porc
- 5 bucati ceafa de porc
- 10 pulpe de pui dezosate
- 1 capatana de usturoi
- ½ lingurita ulei
- 1 iaurt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala bine carnea de porc sic ea de pui. Se pune gratarul la incins si imediat se adauga carnea condimentata cu sare si piper.
Se frige bine pe o parte si pe cealalta
Intre timp preparam mujdeiul de usturoi.
Se curate usturoiul, se piseaza bine, se adauga 1 praf de sare, uleiul si se freaca bine pana se omogenizeaza.
Adaugam apoi iaurtul si amestecam bine. Se tine la rece pana este gata gratarul
Dupa ce carnea a fost fripta se serveste fierbinte cu mujdeiul de usturoi rece.
Gratar mixt cu mujdei de usturoi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- featuren1i