Reteta zilei: Gratar de pui cu legume

Printeaza

Gratar de pui cu legume din: piept de pui, ulei de masline, suc de lamaie, ghimbir, piper, sare, coriandru, usturoi, faina, legume.

Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum sunt: salata verde, ceapa verde, usturoiul verde.

De asemenea, se mai poate consuma împreună cu legume cu indice glicemic scăzut (roşii, dovlecei, vinete, ardei, varză). În niciun caz nu se recomandă asocierea cărnii cu legume de tipul cartofilor şi, de regulă, nici cu morcovi, mazăre sau cu porumb fiert.

Legumele care pot fi combinate cu carnea se pot consuma, la rândul lor, crude (sub formă de salate) sau, de ce nu,  pot fi coapte pe grătar sau gratinate. Nu asociaţi proteinele cu făinoasele şi cu dulciurile, deoarece acest obicei  îngreunează digestia.

 

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui
  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 1/4 ceasca de suc de lamaie
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita sare
  • coriandru
  • 3 catei de usturoi tocat
  • 1 lingura faina
  • legume, dupa preferinta

 

Mod de preparare:

Amestecati condimentele si puneti puiul la marinat cel putin 1 ora.

Intre timp curatati si spalati legumele.

Gratar_de_pui_cu_legume_06

Incalziti gratarul, frigeti pieptul de pui si legumele pana se rumenesc si serviti calde.

Gratar_de_pui_cu_legume_07

Gratar de pui cu legume

Gratar_de_pui_cu_legume_09

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Reteta zilei: Piept de pui aromat la gratar

Piept de pui aromat la gratar din: rozmarin, oregano, cimbru, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare piper, piept de pui. Poate iti place si: Piept de pui la gratar cu salata Piept de pui la gratar cu ardei iute si usturoi Piept de pui la gratar cu salata de rosii cherry   Ingrediente:  […]

Pui la gratar in stil mediteranean

Pui la gratar in stil mediteranean din: copane de pui, pasta de rosii, rozmarin, otet balsamic. Ingrediente: 3 linguri pastă de roşii deshidratate 4 crenguţe de rozmarin, tocate 1 lingură oţet balsamic 8 copane de pui   Mod de preparare: Amesteca intr-un bol larg roşiile deshidratate cu rozmarinul şi oţetul balsamic. Aşază carnea în bol, amestecă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.