Reteta zilei: Gratin de anghinare

Printeaza

Gratin de anghinare din: anghinare, patrunjel, piper, branza, pesmet, unt, ulei de masline.

 

 

Ingrediente: 

  • 1 borcan anghinare
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 1 ceasca branza rasa
  • 1/4 cană de pesmet
  • 2 linguri unt
  • 1 lingurita de ulei de masline

 

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 C. Intr-un vas termorezistent se adauga ulei de măsline.

Într-o tigaie mică, se adaugă untul și se încălzește la foc mediu.

Gratin_de_anghinare

Se adauga pesmet și se amesteca.

Gratin_de_anghinare_02

Gatiti pana cand untul este absorbit.

Gratin_de_anghinare_03

Într-un bol mediu combinati anghinare cu patrunjel proaspat tocat si piper negru. Se aseaza in vas.

Gratin_de_anghinare_04

Se presara branza, amestec de pesmet si se dau la cuptor timp de 10-15 minute.

Gratin_de_anghinare_05

Lasati sa se odihneasca si serviti.

Gratin_de_anghinare_06

Gratin de anghinare

Gratin_de_anghinare_06

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Reteta zilei: Orez cu anghinare

Orez cu anghinare din: orez, anghinare, supa de legume, ulei de masline, suc de lamaie. Ingrediente:  300 gr de orez 3 anghinare 1 l supa de legume 2 linguri de ulei de măsline sare 2 linguri de suc de lamaie Mod de preparare: Scoateți frunzele exterioare de la anghinare și taiati marginile ascuțite. Adaugati in […]

Sandvis cu branza si anghinare

Sandvis cu branza si anghinare din: mozzarella, rucola, anghinare, ulei de masline, focaccia, sare, piper. Ingrediente: mozzarela rucola anghinare ulei de masline focaccia cu rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pui mozzarela proaspătă, rucola şi anghinare între două bucăţi de focaccia cu rozmarin. Pentru un pic de savoare, adaugi ulei de măsline extravirgin şi un […]

Anghinare umplute cu branza

Anghinare umplute cu branza din: anghinare, pesmet, branza de oaie, piper, patrunjel, usturoi, sare, hamsii, ulei de masline, apa minerala, lamaie. Ingrediente: anghinare pesmet branza de oaie piper patrunjel usturoi sare hamsii ulei de masline lamaie apa minerala   Mod de preparare: Se aleg anghinarele mai mari, dar încă tinere. Li se rup tulpinile, apoi […]

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ion Avranceanu

    Imi place mult!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.