Reteta zilei: Gratin de conopida cu ciuperci
PrinteazaGratin de conopida cu ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, salvie, usturoi, ceapa, conopida, sare, piper alb, parmezan, supa de legume, smantana, rosii cherry, faina, zahar, unt, patrunjel, coaja de lamaie.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de masline
- 240 gr ciuperci, felii
- 4 frunze de salvie proaspata, tocata
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 ceapa, felii subțiri
- 4 cesti conopida, rupta buchețelele
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 lingurita piper alb
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 1/2 cană supa de legume
- 1/4 ceasca smântână
- 1 cană roșii cherry
- 1/3 cana făină
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de unt, tăiat cuburi
- 1/4 cană parmezan
- 1 lingurita de salvie proaspata tocata
Ingrediente pentru ornat:
- patrunjel proaspat tocat
- frunze de salvie mici
- 1/4-1/2 lingurita de coaja de lamaie
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C.
Într-un castron mic combinati făină, zahăr și unt. Amestecati bine.
Adăugați parmezanul și salvie si amestecati pentru a se combina. Pastrati deoparte.
Se încălzește 1 lingura ulei de măsline într-o cratiță medie la foc mediu.
Adaugati ciupercile si sotati 5-6 minute, amestecand ocazional. Adaugati usturoiul si salvie si gatiti pentru 30-40 de secunde.
Opriti focul si acoperiti cu un capac. Într-un castron mare combinati conopida si ceapa.
Adăugați 2 linguri ulei de măsline, sare si piper si amestecati pentru a se acoperi.
Adaugati ciupercile si amestecati bine. Transferati intr-o tava de copt.
Se amestecă împreună supa si smantana si se toarna peste legume. Se presara amestecul d faina si parmezan.
Acoperiti cu folie de aluminiu si se coace timp de 45 de minute. Scoateți folia si adaugati rosiile cherry.
Coaceți timp de încă 15-20 de minute.
Serviti cu patrunjel, salvie si coaja de lamaie.
Gratin de conopida cu ciuperci
Pofta buna!
Imi place gratinul de conopida cu ciuperci, parca as pune si un ardei iute
Si eu as pune ceva picant in gratinul asta
Eu nu as pune nimic si nici nu-mi place!