Reteta zilei: Gratin de conopida cu ciuperci

Printeaza

Gratin de conopida cu ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, salvie, usturoi, ceapa, conopida, sare, piper alb, parmezan, supa de legume, smantana, rosii cherry, faina, zahar, unt, patrunjel, coaja de lamaie.

Ingrediente: 

  • 3 linguri ulei de masline
  • 240 gr ciuperci, felii
  • 4 frunze de salvie proaspata, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 ceapa, felii subțiri
  • 4 cesti conopida, rupta buchețelele
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 lingurita piper alb
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • 1/2 cană supa de legume
  • 1/4 ceasca smântână
  • 1 cană roșii cherry
  • 1/3 cana făină
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de unt, tăiat cuburi
  • 1/4 cană parmezan
  • 1 lingurita de salvie proaspata tocata

Ingrediente pentru ornat:

  • patrunjel proaspat tocat
  • frunze de salvie mici
  • 1/4-1/2 lingurita de coaja de lamaie

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Într-un castron mic combinati făină, zahăr și unt. Amestecati bine.

Adăugați parmezanul și salvie si amestecati pentru a se combina. Pastrati deoparte.

Se încălzește 1 lingura ulei de măsline într-o cratiță medie la foc mediu.

Adaugati ciupercile si sotati 5-6 minute, amestecand ocazional. Adaugati usturoiul si salvie si gatiti pentru 30-40 de secunde.

Opriti focul si acoperiti cu un capac. Într-un castron mare combinati conopida si ceapa.

Adăugați 2 linguri ulei de măsline, sare si piper si amestecati pentru a se acoperi.

Adaugati ciupercile si amestecati bine. Transferati intr-o tava de copt.

Se amestecă împreună supa si smantana si se toarna peste legume. Se presara amestecul d faina si parmezan.

Acoperiti cu folie de aluminiu si se coace timp de 45 de minute. Scoateți folia si adaugati rosiile cherry.

Coaceți timp de încă 15-20 de minute.

Serviti cu patrunjel, salvie si coaja de lamaie.

 

Gratin de conopida cu ciuperci

Gratin de conopida cu ciuperci

 

Pofta buna!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Imi place gratinul de conopida cu ciuperci, parca as pune si un ardei iute

  2. Si eu as pune ceva picant in gratinul asta

  3. Eu nu as pune nimic si nici nu-mi place!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.