Reteta zilei: Gratin de fenicul cu broccoli si cartofi

Printeaza

Gratin de fenicul cu broccoli si cartofi din: fenicul broccoli, cartofi usturoi, lapte, patrunjel, faina, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente: 

  • 1 bulb de fenicul
  • 1 broccoli, rupt buchetele
  • 3 cartofi
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 cani de lapte
  • 1 lingură de pătrunjel tocat proaspăt
  • 2 linguri de făină
  • sare si piper, dupa gust
  • ulei

Mod de preparare:

Curatati si taiati feniculul felii.

Curatati si feliati cartofii.

Se încălzește o cratiță, adaugati ulei si prajiti feliile de cartofi pe ambele parti.

Transferati pe prosoape de hartie.

Opariti broccoli aproximativ jumătate de minut.

Apoi se adaugă feniculul în aceeași apă si se opareste timp de aproximativ 3 minute

. Scurgeti legumele și pastrati deoparte.

Se topește untul într-o cratita și se adaugă făina, amestecand bine.

Adaugati laptele amestecand treptat bine pana se omogenizeaza si se fierbe amestecul timp de 2-3 minute.

Adăugați sare și piper după gust apoi usturoiul, amestecand bine.

Incalziti cuptorul la 200 ° C.

Intr-un vas termorezistent puneti legumele in straturi, in aceasta ordine, fenicul, broccoli și cartofi prăjiți.

Turnati sos.

Coaceți pentru 25-30 minute. Garnisiti cu patrunjelul tocat si serviti.

 

Gratin de fenicul cu broccoli si cartofi

Gratin_de_fenicul_cu_broccoli_si_cartofi_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Gratin de miel cu pastarnac si cartofi

Gratin de miel cu pastarnac si cartofi din: pulpa de miel, unt, usturoi, branza, cartofi, pastarnac, lapte, smantana, sare, piper. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine […]

Gratin de mazare, fasole verde si sunca

Gratin de mazare, fasole verde si sunca din: ulei de masline, fasole verde, mazare, zeama si coaja de lamaie, mustar de dijon, sare, piper, costita. Ingrediente: ulei de masline fasole verde mazare zeama si coaja de lamaie mustar de dijon sare piper costita/sunca   Mod de preparare: Într-un vas larg se încing 3 linguri ulei […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine, nu prea e sanatos, dar arata bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.