Fenicul Gratinat cu Gruyere din: bulbi de fenicul, smantana, branza gruyere, unt, sare, pipet, nucsoara. Este o îmbinare perfectă între dulceața subtilă a feniculului și bogăția brânzei Gruyere, creând o garnitură de neuitat, care transformă orice masă într-o ocazie specială. Această rețetă aduce un nou nivel de sofisticare și textură la clasica noțiune de gratin, […]
Reteta zilei: Gratin de praz
PrinteazaGratin de praz din: unt, praz, oua, branza de capra, iaurt, parmezan, pesmet, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 linguri unt
- 8 fire praz, doar partea alba
- 2 oua
- 150gr branza de capra, rasa
- 85ml iaurt
- 50gr parmezan, ras
- 25gr pesmet
- sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti un vas termorezistent. Curatati si taiati prazul in jumatati pe lungime.
Fierbeti timp de 6-8 minute. Scoateti si scurgeti pe prosoape de hartie. Aranjati in tava.
Bateti oualele cu branza de capra si jumatate din cantitatile de iaurt si parmezan. Asezonati cu sare si piper.
Adaugati peste praz. Amestecati pesmetul cu restul de parmezan.
Presarati deasupra. Coaceti 35-40 de minute.
Serviti gratinul cald.
Gratin de praz
Pofta buna!
Gratin de Dovlecel din: dovlecei, smantana, usturoi, parmezan, mozzarella, unt, sare, piper, nucsoara. Acest fel de mâncare, bogat și cremos, transformă umilul dovlecel într-o vedetă a mesei. Perfect pentru un prânz în familie sau ca fel principal într-o cină cu prietenii, gratinul de dovlecel este o alegere sănătoasă și satisfăcătoare, care îmbină nutrienții esențiali cu […]
Cartofi gratinati cu brânză și smântână
Cartofi Gratinati cu Brânză și Smântână din: cartofi, smantana, branza rasa, usturoi, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiați în felii subțiri 200 g smântână 150 g brânză rasă (preferabil Gruyere sau Emmental) 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri unt Sare și piper, după gust Un praf de nucșoară Mod de […]