Reteta zilei: Gratin de praz

Printeaza

Gratin de praz din: unt, praz, oua, branza de capra, iaurt, parmezan, pesmet, sare, piper.

Ingrediente: 

  • 2 linguri unt
  • 8 fire praz, doar partea alba
  • 2 oua
  • 150gr branza de capra, rasa
  • 85ml iaurt
  • 50gr parmezan, ras
  • 25gr pesmet
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti un vas termorezistent. Curatati si taiati prazul in jumatati pe lungime.

Fierbeti timp de 6-8 minute. Scoateti si scurgeti pe prosoape de hartie. Aranjati in tava.

Gratin de praz

Bateti oualele cu branza de capra si jumatate din cantitatile de iaurt si parmezan. Asezonati cu sare si piper.

Gratin de praz

Adaugati peste praz. Amestecati pesmetul cu restul de parmezan.

Presarati deasupra. Coaceti 35-40 de minute.

Serviti gratinul cald.

Gratin de praz

Gratin de praz

 

Pofta buna!

 

Fenicul Gratinat cu Gruyere

Fenicul Gratinat cu Gruyere din: bulbi de fenicul, smantana, branza gruyere, unt, sare, pipet, nucsoara. Este o îmbinare perfectă între dulceața subtilă a feniculului și bogăția brânzei Gruyere, creând o garnitură de neuitat, care transformă orice masă într-o ocazie specială. Această rețetă aduce un nou nivel de sofisticare și textură la clasica noțiune de gratin, […]

Gratin de Dovlecel

Gratin de Dovlecel din: dovlecei, smantana, usturoi, parmezan, mozzarella, unt, sare, piper, nucsoara. Acest fel de mâncare, bogat și cremos, transformă umilul dovlecel într-o vedetă a mesei. Perfect pentru un prânz în familie sau ca fel principal într-o cină cu prietenii, gratinul de dovlecel este o alegere sănătoasă și satisfăcătoare, care îmbină nutrienții esențiali cu […]

 

Cartofi gratinati cu brânză și smântână

Cartofi Gratinati cu Brânză și Smântână din: cartofi, smantana, branza rasa, usturoi, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiați în felii subțiri 200 g smântână 150 g brânză rasă (preferabil Gruyere sau Emmental) 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri unt Sare și piper, după gust Un praf de nucșoară   Mod de […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.