Reteta zilei: Gratin de rosii
PrinteazaGratin de rosii din: unt, faina sare, piper alb, lapte, apa, salata verde, rosii, oua, branza rasa.
Ingrediente:
- 4 linguri unt
- 3 linguri faina
- 1 lingurita sare
- 1/4 linguriță piper alb
- 1 1/2 cani lapte
- 3 linguri de apă
- 3-4 cani salata verde tocata
- 3 roșii, taiate in jumatate, transversal
- 6 oua
- 1 1/4 cani branza rasa
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 150C. Ungeti un vas termorezistent.
Într-o cratiță mică, se topesc două linguri de unt la foc mare mediu.
Se presară făina, sarea și piper alb în untul topit si se amesteca bine. Se adaugă treptat laptele amestecand constant.
Se încălzește până când incepe sa faca bule, amestecati incontinuu un minut, până se îngroașă.
Opriti focul si incorporati 1 cana de branza rasa si amestecati bine pana se topeste.
Puneti in vasul uns 2-3 linguri de amestec de branza.
Intr-o tigaie medie, cu capac, se adauga apa si se încălzește la foc mare mediu până aproape de fierbere.
Se adauaga salata, se presară cu 1/4 linguriță de sare, se acoperă cu capac și se reduce focul la mediu-scăzut, gătind aproximativ 2-3 minute.
Se transferă salata in vas.
Îndepărtați semințele de la rosii și asezati in vas. Se presara cu 1/4 linguriță de sare.
Bateti ouale si 1/4 linguriță de sare într-un castron mic. Se topesc 2 linguri de unt la foc mic în tigaie și se adaugă ouăle.
Amestecati pana obtineti o papara.
Umpleti rosiile cu papara. Se toarna sosul de branza peste si se presara cu restul de branza.
Dati la cuptor timp de 20 minute, apoi dati temperatura la 170
Mai gatiti 3-4 minute.
Lasati sa se odihneasca si serviti.
Gratin de rosii
Pofta buna!
Arata foarte bine gratinul de rosii