Gratin de pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, vin, concentrat vegetal, mustar de Dijon, frunza de dafin, carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa, taiata rondele 3 catei de usturoi, tocati 300 ml […]
Reteta zilei: Gratin de spanac cu usturoi
PrinteazaGratin de spanac cu usturoi din: spanac, unt, ceapa, usturoi, pain, branza, parmezan, oua, smantana, mustar dijon, sare, piper, nucsoara.
Ingrediente:
- 500gr spanac congelat
- 3 linguri unt
- 1 ceapa, tocata
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 paine, taiata cuburi
- 1 1/2 cani branza rasa
- 60 gr parmezan ras
- 9 oua
- 2 3/4 cani smantana
- 2 linguri de muștar Dijon
- 1 3/4 lingurite sare
- 3/4 linguriță de piper negru
- 1/4 linguriță nucșoară
Mod de preparare:
Decongelati si stoarceti spanacul foarte bine.
Se topește untul într-o tigaie mare la foc mediu.
Se adaugă ceapa și gatiti, amestecand frecvent, aproximativ 5 minute.
Se adauga usturoiul si spanacul scurs si gatiti inca 2 minute.
Se unge un vas de copt si se adauga o treime din cuburile de pâine si o treime din amestecul de spanac.
Se presară cu cate o treime de branza si parmezan.
Se repetă procesul cu inca 2 straturi.
Într-un castron mare, amestecati ouale.
Se adaugă smantana, muștar Dijon, sare, piper si nucsoara si se amesteca pana cand sunt bine combinate.
Se toarnă in vasul de copt.
Se acoperă straturile cu folie de plastic și se răcește timp de cel puțin 1 oră sau peste noapte.
Se incalzeste cuptorul la 150C. Se da vasul la cuptor timp de 70-75 minute.
Lasati sa se odihneasca 10-15 minute înainte de servire.
Gratin de spanac cu usturoi
Pofta buna!
O reteta de peste cu spanac, gratinat, din: supa, file de peste, lamaie, sare, piper, unt, spanac, ulei, ceapa, sos alb si branza emmentaler. Ingrediente: 1 l supa clara 4 bucati file de peste a 150 g o lamaie sare piper o lingura unt sau margarina 500 g spanac proaspat sau congelat, dupa sezon o […]
Spanac gratinat Ingrediente: 1.500 kg foi de spanac 150 g tăieţei de casă 1 1/2 pahar lapte sare 150 g unt 1 1/2 lingură smîntînă 3 /4 linguri făină 80 g caşcaval Mod de preparare: Spanacul spălat se opăreşte 1 minut, se strecoară şi se încălzeşte în 60 g unt. Se pune într-un vas […]
Pofta buna!