Sote de varza de bruxelles cu aroma de usturoi din varza de bruxelles, ulei de masline, usturoi. Varza de Bruxelles este bogată în nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele C și K, acid folic, vitamina A, potasiu și fibre dietetice. Aceasta conține, de asemenea, cantități mici de proteine și carbohidrați. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles inghetate […]
Reteta zilei: Gratin de varza de bruxelles
PrinteazaGratin de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, unt topit, sare, piper, pesmet, branza, smantana lichida.
Ingrediente:
- 2 kg varza de bruxelles, taiata in jumatati
- 3 linguri unt topit
- sare
- piper negru
- 1 cană pesmet
- 1/4 cană branza rasa
- 1 1/4 cani smântână lichida
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 200C.
Puneti verzele intr-un vas de copt si se amesteca cu 2 linguri de unt topit, 3/4 linguriță de sare și 1/4 linguriță piper.
Asezati uniform in vas. Dati la cuptor timp de 25-30 de minute, intorcand la jumatatea timpului.
Între timp, adaugati pesmetul intr-un bol mediu. Se adauga restul de unt și se presară cu 1/8 linguriță sare.
Se incorporeaza branza si se amesteca.
Scoateti vasul din cuptor si incorporati smantana si se presară cu 1/4 linguriță de sare.
Dati din nou la cuptor timp de 10 minute.
Se scoate tava din cuptor si presarati amestecul de pesmet.
Lasati sa se odihneasca si serviti gratinul cald.
Gratin de varza de bruxelles
Pofta buna!
Varza de Bruxelles – Proprietati si beneficii pentru sanatate
Varza de Bruxelles – Proprietati si beneficii pentru sanatate. Varza de Bruxelles este o legumă cruciferă mică, care face parte din familia Brassicaceae. Ea este numită astfel pentru că s-a dezvoltat și a fost cultivată pentru prima dată în regiunea Bruxelles, Belgia. Această legumă este apreciată pentru gustul său caracteristic și pentru conținutul său nutritiv. […]
O sa incerc si eu gratinul de varza, sa vedem cum iese