Limonadă cu căpșuni și mentă din: capsuni, lamai, zahar, apa, frunze de menta, gheata. Limonada este o băutură răcoritoare delicioasă și aromată, care combină gustul dulce și acid al căpșunilor cu aroma proaspătă de mentă. Căpșunile sunt o sursă bogată de vitamina C și antioxidanți, care sunt benefici pentru sănătatea generală. În plus, menta are […]
Reteta zilei: Gremolata
PrinteazaGremolata din: patrunjel, usturoi, lamaie. Gremolata este o garnitura aromata si versatila, originara din bucataria italiana, ce aduce o explozie de prospetime si savoare oricarui fel de mancare.
Folosita traditional pentru a insoti celebrul preparat milanez Ossobuco, gremolata a cucerit inimile gurmanzilor din intreaga lume datorita simplitatii si gustului sau vibrant.
Aceasta combinatie simpla, dar rafinata, de patrunjel proaspat, usturoi si coaja de lamaie aduce un contrast perfect pentru preparatele bogate si grele, adaugand un element de luminozitate si echilibru.
Gremolata poate transforma un simplu fel de mancare intr-o experienta culinara sofisticata.
Ingrediente:
- 1 legatura patrunjel, spalat
- 1 catel de usturoi
- 2 lamai
Mod de preparare:
Spalati si tocati patrunjelul. Tocati si usturoiul, apoi radeti coaja de la lamai.
Tocati impreuna toate ingredientele foarte marunt.
Puneti intr-un borcan cu capac si fie serviti imediat, fie depozitati la frigider.
Gremolata
Pofta buna!
Gogoși cu urdă din: urda, oua, grij, faina, bicarbonat, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar vanilinat, ulei. Ingrediente: 400 g urdă 2 ouă 4 linguri griș 4 linguri făină 1 linguriță bicarbonat sau praf de copt 6 linguri zahăr coajă rasă și zeamă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilinat 200 ml ulei […]
Asta e pentru salata, nu-i asa?
E un sos, da, se poate folosi si la salata