Reteta zilei: Grisine

Printeaza

Grisine din: faina, apa, miere, drojdie, faina, ulei de masline, sare, ulei, seminte de susan.

 

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca de faina
  • 3/4 cana de apa calda
  • 1 lingurita miere
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 1 1/2 cana faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 1/2 lingurite sare
  • Ulei
  • seminte de susan, semințe de mac, cimbru tocat, salvie, rozmarin sau sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron de mixer, combinati 1/2 ceasca faina, apa, miere si drojdie.

Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a se combina si se lasa sa stea timp de 10 minute.

Adaugati faina, ulei de masline si sare.

Se amestecă la viteza mica la inceput, apoi se mareste viteza si se bate 5-7 minute.

Se transfera intr-un castron mic.

Adaugati ulei de masline si asezati in castron.

Acoperiti cu un prosop sau folie de plastic si se lasa sa stea intr-un loc cald timp de o ora.

Cand aluatul este gata, incalziti cuptorul la 200C si in 3 tavi asezati hartie de copt.

Divizati aluatul, taiati fasii si rulati.

Presarati seminte de susan, de mac, cimbru, salvie, rozmarin sau sare.

Puneti in tavi si lasati sa creasca putin.

Dati apoi la cuptor si coaceti 10-15 minute.

La fiecare 5 minute rotiti grisinele in tava.

Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si serviti.

 

Grisine

Grisine

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. vreau si eu grisine din astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.