Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucola
PrinteazaO reteta delicioasa de hamburger cu salata de rucola din: fileuri de halibut, cascaval, pesmet, ou, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, rucola, ulei de masline, suc de lamaie si sare.
Peştele halibut este foarte sănătos, gustos şi bogat în proprietăţi nutritive. Este un peşte versatil care se pretează cu uşurinţă la diverse preparate. E cunoscut pentru carnea albă şi fermă.
Ingrediente:
- 500 g fileuri de halibut
- 2 linguri caşcaval ras
- 80 g pesmet
- 1 ou
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
- sare
- 250 g rucola
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- sucul de la o jumătate de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Dăm prin maşina de tocat peştele. Amestecăm carnea tocată cu pătrunjelul tocat fin, pesmetul, oul, caşcavalul ras, uleiul şi sarea. Lăsăm mixul obţinut la frigider pentru 30 de minute.
Punem 2-3 linguri din compoziţie în dispozitivul pentru hamburgeri şi o presăm bine. Dacă nu dispunem de acest dispozitiv, ne umezim mâinile şi formăm hamburgerii.
Incingem grătarul foarte bine (sau o tigaie teflonată pe care nu o ungem cu nimic) şi adăugăm hamburgerii de halibut pe care îi prăjiim pe fiecare parte, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.
Pentru salată, tocam rucola şi o amestecăm cu uleiul de măsline, sucul de lămâie şi sare după gust. Servim hamburgerii fierbinţi, acompaniaţi de salata de rucola.
Hamburger cu salată de rucola
Pofta buna!
Foarte bun!