Reteta zilei: Hummus cu dovlecei si avocado

Printeaza

Hummus cu dovlecei si avocado din: dovlecei, usturoi, usturoi, chimion, suc de lamaie, ulei de masline, pasta tahini, avocado, sare de mare, rosii cherry, coriandru.

 

Ingrediente: 

  • 2 dovlecei
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • ½ linguriță chimion
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 linguri de ulei de măsline, plus mai mult pentru servire
  • ¼ cana pasta tahini
  • 1 avocado
  • sare de mare 1 lingurita
  • rosii cherry si coriandru, pentru servire

Mod de preparare:

Se taie dovleceii în bucăți.

Se adauga, împreună cu restul ingredientelor, într-un blender.

Procesati până la omogenizare.

Se transfera intr-un bol. Stropiti cu ulei de masline.

Serviti cu rosii cherry si coriandru.

 

Hummus cu dovlecei si avocado

Hummus_cu_dovlecei_si_avocado

 

Pofta buna!

 

Reteta preluata de aici.

 

 

 

Humus cu ceapa rosie si condimente indiene

Humus cu ceapa rosie si condimente indiene

Humus cu ceapa rosie si condimente indiene din: ulei de masline, ceapa, chimion, coriandru, fenicul, naut, lamaie, pasta de susan, lipie. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie tăiată fin 1 linguriţă seminţe de chimion 1 linguriţă seminţe de coriandru 1/2 linguriţă seminţe de fenicul 1 conservă de 400g de năut, clătit şi […]

 

Humus_cu_susan

Humus cu susan

Humus cu susan din: naut, pasta de susan, usturoi, ulei de masline, boabe muguri de pin şi/sau seminţe de susan, sare, piper, boia, patrunjel, rosii, lamaie. Ingrediente: 2 căni de năut boabe 5 linguri pastă de susan 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline câteva boabe muguri de pin şi/sau seminţe de susan sare […]

 

Humus cu ardei iute si chimen

Humus cu ardei iute si chimen din: naut, ardei iute rosu, seminţe de chimen sau chimen măcinat, sare, piper negru, tahini (pastă din seminţe de susan), ulei de măsline extravirgin, suc de lamaie. Ingrediente: 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte 1 ardei iute roşu mic şi uscat 1/2 linguriţă de seminţe de chimen sau chimen măcinat […]

 

Humus cu tahini, patrunjel si boia

Humus cu tahini, patrunjel si boia din: boabe de năut, usturoi, foi de dafin, lamaie, boia, tahini, ulei de masline, piper, patrunjel. Ingrediente:  500 g boabe de năut  3 căţei usturoi  o foaie dafin  2 lămâi  boia  linguriţă tahini  ulei de măsline  piper  pătrunjel Mod de preparare: Cu o seară înainîe de preparare se pun boabele de năut […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ooooo, dar ce bine arata hummusul asta 🙂 Vreau sa-l incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.