Reteta zilei: Hummus
PrinteazaHummus inseamna pur si simplu “naut”. Aceasta crema de naut cu susan e un fel de mancare popular in bucataria araba. Secretul pentru ca hummusul sa devina cu adevarat delicios consta in adaugarea unei paste de susan despre care o sa va spunem in reteta.
Ingrediente:
- 250g naut
- sucul de la o lamaie
- 2 linguri sare grunjoasa
- 2 linguri susan
- 1 lingura ulei de susan
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- patrunjel tocat
- boia de ardei
Mod de preparare:
Nautul se spala bine si se lasa peste noapte in apa la frigider.
Se pune api la fiert pentru 20 minute intr-o cratita cu apa si sare grunjoasa.
In timp ce nautul fierbe se pregateste pasta de susan.
Intr-un vas mic se pun 2 linguri susan la foc mic pentru a evita saritul semintelor asemanator cu floricelele de porumb.
Semintele se prajesc 5 minute, timp in care bucataria dumneavoastra va fi inundata de o aroma incredibila similara cu cea a boabelor de cafea proaspata.
Cand semintele s-au prajit, se pun intr-un mojar mic, se adauga o lingura de ulei de susan pentru un plus de savoare, cateva picaturi de apa si un varf de cutit sare.
Se zdrobesc in mod repetat pana cand se va obtine o pasta de susan.
Dupa ce nautul a fiert, pentru a obtine un hummus neted si subtire se indeparteaza cojile, lasandu-se inainte sa se raceasca in apa in care a fiert.
Se pun apoi intr-un blender 2 linguri ulei de masline, sucul de lamaie, nautul, pasta de susan si putina apa din care a fiert nautul.
Hummusul se serveste rece, cu 2 linguri de ulei de masline in centru si presarat cu boia de ardei.
Peste hummus se poate adauga si patrunjel tocat.
Hummusul este ideal cu pita calda si daca nu mai aveti rabdare il puteti servi cu paine prajita.
Hummus
Pofta buna!
Am mancat odata la un restaurant libanez, chiar cautam reteta…multumesc!
cat de bine arata!
Vaiiii, cat de bine arata 🙂
Hummus-ul asta este delicios
vreau si eu hummus, vreau hummus, vreau hummus, de cate ori trebuie sa zic ca vreau hummus sa-mi trimiteti si mie? 🙂
De abia acum am dat peste reteta asta, arata extraordinar