Humus cu ceapa rosie si condimente indiene din: ulei de masline, ceapa, chimion, coriandru, fenicul, naut, lamaie, pasta de susan, lipie. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie tăiată fin 1 linguriţă seminţe de chimion 1 linguriţă seminţe de coriandru 1/2 linguriţă seminţe de fenicul 1 conservă de 400g de năut, clătit şi […]
Reteta zilei: Humus cu boia de ardei
PrinteazaHumus cu boia de ardei din: naut, suc de lamaie, pasta de tahini, chimen, usturoi, ulei de masline, sare de mare, apa, boia, chips-uri tortilla.
Nautul este o sursă bogată de proteine, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi vitamina B6 și acidul folic) și minerale (cum ar fi fierul, magneziul și zincul). Este, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați complecși, având un indice glicemic scăzut.
Ingrediente:
- 1 cutie naut clătit și scurs
- ¼ cană (60 ml) suc de lamaie
- ¼ cană pasta de tahini
- ½ lingurita chimen măcinat
- 1 catel de usturoi tocat
- 2 linguri ulei de masline
- 1 linguriță de sare de mare
- 2-3 linguri de apă
- boia si chips-uri tortilla, pentru servire
Mod de preparare:
Într-un blender se adaugă pasta de tahini si suc de lamaie. Procesati pana se omogenizeaza.
Adaugati usturoiul tocat, sare, chimen, ulei de măsline și procesati încă 1 minut.
Adaugati jumătate din naut si procesati timp de 1 minut.
Incorporati restul de naut si omogenizati. Adaugati apa si omogenizati.
Pentru a servi, puneti humusul într-un bol și stropiti cu 1 lingura de ulei de măsline.
Se presara cu boia de ardei.
Serviti cu chips-uri tortilla.
Humus cu boia de ardei
Pofta buna!
Humus cu ceapa rosie si condimente indiene
Pofta buna!
Ce bine arata hummusul