Reteta zilei: Humus de cartofi dulci cu sos tzatziki şi chips-uri picante din lipie
PrinteazaO reteta de Humus de cartofi dulci cu sos tzatziki şi chips-uri picante din lipie din: cartof, naut, sos tahini, chimen, boia, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie, piper, ulei de seminte de struguri, iaurt, castravete, otet de vin, coaja de lamaie, patrunjel, lipii, unt si condimente cajun.
Ingrediente humus de cartofi dulci:
- 1 cartof dulce mare, curatat
- 240 g naut fiert
- 30 ml sos tahini
- 3/4 lingurita chimen
- 1/4 lingurita boia de ardei iute
- 1 ardei iute
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 15 ml suc de lămâie
- 1 lingurita coaja de lamaie
- Piper negru proaspăt măcinat şi sare de mare
- 45 ml de ulei de seminte de struguri
Ingrediente sos tzatziki:
- 80 ml iaurt grecesc
- 1/4 castravete, taiat cuburi
- 1lingura oţet de vin
- 1 căţel de usturoi mic, zdrobit
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
- Sare de mare şi piper negru
- patrunjel tocat marunt
Ingrediente chips-uri picante:
- 8 lipii
- 40 ml ulei din seminte de struguri sau ulei de măsline
- 40 g unt topit
- condimente Cajun
Mod de prepare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Se coace cartoful dulce aproximativ 1 ora si jumatate.
Scoateţi cartoful dulce din cuptor si puneti-l deoparte pentru 20 de minute, apoi decojiti-l.
Intr-un blender puneti ingredientele pentru humus si mixati pana la omogenizare.
Puneti compozitia intr-un castron pana serviti.
Intre timp preparati sosul tzatziki prin amestecarea ingredientelor intr-un castron pana la omogenizare.
Dati la rece pana la servire.
Pentru prepararea chips-urilor se incalzeste cuptorul la 200C.
Puneti lipiile in tava de copt, taiati-le in triunghiuri.
Amestecati uleiul, untul si condimentele cajun.
Ungeti lipiile cu amestecul obtinut si coaceti pentru 12-15 minute.
Scoateţi din cuptor şi lasati sa se răceasca pentru câteva minute înainte de servire.
Serviti humusul de cartofi dulci cu sosul tzatziki si chips-urile picante din lipii.
Humus de cartofi dulci cu sos tzatziki şi chips-uri picante din lipie
Pofta buna!
E bun, n-am mai auzit de asa ceva pana acum