Reteta zilei: Humus

Printeaza

O reteta delicioasa de Humus cu: naut, ulei de masline, castraveti, rosii, sare si piper alb. Intr-o epocă nu demult apusă, năutul avea o reputaţie proastă de cafea falsă. Insă boabele’sale sunt mai gustoase decât soia şi capabile de revigorări instantanee.

Humus

Ingrediente:

  • 300 gr năut
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 gr castraveţi
  • 50 gr roşii
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Boabele de năut se pun la înmuiat, apoi se scurg de apă şi se pun la fiert în apă cu puţină sare pentru circa 30 de minute. Când sunt fierte, boa­bele se scurg, oprind un pa­har de zeamă, cu care se va aduce piureul de năut la consistenţa dorită.

Humus

Năutul se mixează sau se pasează foarte bine cu o furculiţă, oprind câteva boa­be pentru ornat, se adaugă sare şi piper după gust, se încorporează uleiul puţin câte puţin, ca la maioneză, apoi se reglează consisten­ţa cu zeama oprită anterior.

Humus_02

Roşiile şi castraveţii se feliază foarte subţire, iar cu aceste felii şi cu boabele de năut se decorează humusul.

Humus_03

Se recomandă ca, după scoaterea boabelor de năut din vasul în care au fiert, să se lase zeama puţin timp să se aseze, apoi se scurge cea limpede de deasupra, păstrându-se cea groasă de la fundul vasului.

 Humus_04

Humus

Humus_05

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Bun, bun, imi place humusul 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.