Reteta zilei: Humus
PrinteazaO reteta delicioasa de Humus cu: naut, ulei de masline, castraveti, rosii, sare si piper alb. Intr-o epocă nu demult apusă, năutul avea o reputaţie proastă de cafea falsă. Insă boabele’sale sunt mai gustoase decât soia şi capabile de revigorări instantanee.
Ingrediente:
- 300 gr năut
- 50 ml ulei de măsline
- 50 gr castraveţi
- 50 gr roşii
- 20 gr sare
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Boabele de năut se pun la înmuiat, apoi se scurg de apă şi se pun la fiert în apă cu puţină sare pentru circa 30 de minute. Când sunt fierte, boabele se scurg, oprind un pahar de zeamă, cu care se va aduce piureul de năut la consistenţa dorită.
Năutul se mixează sau se pasează foarte bine cu o furculiţă, oprind câteva boabe pentru ornat, se adaugă sare şi piper după gust, se încorporează uleiul puţin câte puţin, ca la maioneză, apoi se reglează consistenţa cu zeama oprită anterior.
Roşiile şi castraveţii se feliază foarte subţire, iar cu aceste felii şi cu boabele de năut se decorează humusul.
Se recomandă ca, după scoaterea boabelor de năut din vasul în care au fiert, să se lase zeama puţin timp să se aseze, apoi se scurge cea limpede de deasupra, păstrându-se cea groasă de la fundul vasului.
Humus
Poftă bună!
Bun, bun, imi place humusul 🙂