Reteta zilei: Inele de ceapa prajite cu sos
PrinteazaInele de ceapa prajite cu sos din: faina, bere, piper, piper cayenne, sare, ceapa, sos sriracha, ulei de arahide, maioneza, mustar, mustar dijon, miere, suc de lamaie, sos barbeque,
Poate te itnereseaza si Inele de ceapa in crusta de pesmet
Ingrediente inele de ceapa:
- 2 cesti faina
- 1 cană de bere
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1/2 linguriță piper Cayenne
- 1/2 linguriță sare
- 2 cepe, taiate inele
- 1 lingura sos sriracha
- Ulei de arahide
Ingrediente sos:
- 1/2 cana maioneza
- 1 linguriță muștar
- 1 lingura mustar de Dijon
- 2 linguri de miere
- 1 lingurita suc proaspat de lamaie
- 2 linguri sos barbeque
- 1 lingurita sos sriracha
Mod de preparare:
Pentru prepararea sosului, combinati toate ingredientele împreună într-un castron mic.
Dati la rece pana la servire.
amestecă 1 cană de făină, piper negru, piper cayenne și sare împreună într-un castron de marime medie.
adauga bere și sos sriracha și se amestecă până la omogenizare.
Acoperiți vasul cu folie de plastic și se lasă amestecul să se odihnească la temperatura camerei, timp de o oră.
Într-un tigaie mare, incalziti 2 cm de ulei de arahide.
Adăugați făina rămasă într-o punga care se inchide ermetic si amestecati ceapa felii.
Scufundati inelele de ceapă în aluat și se prăjesc cateva minute pe ambele parti.
Se scot pe prosoape de hartie, se presara cu putina sare si se servesc su sos.
Inele de ceapa prajite cu sos
Pofta buna!