Reteta zilei: Inele de ceapa cu oua
PrinteazaInele de ceapa cu oua din: ceapa, faina, sare, piper, lapte, pesmet, ulei de masline, oua, sos iute.
- 2 inele de ceapă
- ½ cana faina
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper negru
- ½ cana lapte
- ¾ cesti pesmet
- ¾ căna ulei de măsline
- 2 ouă
- sos iute, pentru servire
Mod de preparare:
Combinați făina, 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper într-un bol mic. Adăugați laptele într-un al doilea bol mic și pesmet într-un al treilea.
Adăugați ulei de măsline într-o tigaie si lasati sa se incalzeasca.
Se da ceapa prin făină, apoi se scufundă în lapte și se da prin pesmet.
Scufundati apoi in ulei in tigaie. Se rumeneste pe ambele parti.
Spargeti usor ouăle în centrul cepei. Se presară cu sare și piper, apoi se acoperă. Gătiti timp de aproximativ 4-6 minute.
Trasnferati pe o farfurie. Garnisiți cu sos iute și serviti.
Inele de ceapa cu oua
Pofta buna!