Reteta zilei: Inghetata de caramel
PrinteazaO reteta de Inghetata de caramel din: zahar, vanilie, smantana, sare si galbenusuri de ou.
- 1 1/2 cani de zahar
- 1 bat vanilie, divizat
- 2 cesti smantana
- 1/4 lingurita de sare
- 6 galbenusuri de ou
Mod de preparare:
Se presara zaharul intr-o tigaie. Adauga vanilia. Se lasa la foc mediu pana se caramelizeaza, amestecand ocazional. Se adauga cu atentie o parte de smantana. Adaugati sare. Bateti galbenusurile de ou intr-un castron. Incorporati restul de smatana. Adaugati amestecul peste zaharul caramelizat.
Gatiti la foc mediu pâna când amestecul s-a ingrosat suficient. Se toarna amestecul printr-o sita fina într-un castron. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dati la congelator pentru cateva ore.
Inghetata de caramel
Pofta buna!
Foarte buna inghetata