Înghețată de Levănțică din: smantana, lapte, zahar, levantica. Vara este anotimpul perfect pentru a experimenta cu deserturi înghețate care răcoresc și încântă simțurile. Înghețata de levănțică este o alegere sofisticată și surprinzătoare, ce aduce un suflu proaspăt în colecția ta de deserturi. Această rețetă combină cremozitatea smântânii pentru frișcă cu aroma delicată și florală a […]
Reteta zilei: Inghetata de casa cu aroma de scortisoara
PrinteazaInghetata de casa cu aroma de scortisoara din: lapte, smantana, sare, galbenus, zahar, vanilie, scortisoara.
Ingrediente:
- 1 ceașcă lapte
- 2 cești smantana
- 1 praf sare
- 5 gălbenușuri de ou
- ¾ cești zahar
- 1 lingurita vanilie
- 2 lingurite scorțișoară
Mod de preparare:
Într-o cratiță, amestecati si încălziți laptele, smântâna si sarea.
Între timp, se amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul și incorporati jumătate din amestecul de lapte în gălbenușuri amestecand incontinuu.
Adăugați amestecul înapoi in cratiță. Gătiți, amestecând constant până când se îngroașă, aproximativ 6-8 minute.
Se strecoara intr-un bol, se adaugă vanilia și scorțișoara. Se amesteca foarte bine.
Se răcește si apoi se da la congelator peste noapte.
Serviti rece.
Inghetata de casa cu aroma de scortisoara
Pofta buna!
Înghețată de Vanilie cu Miere de Salcâm
Înghețată de Vanilie cu Miere de Salcâm din: smantana, lapte integral, miere de salcam, pastaie de vanilie, galbenusuri de ou. Explorați o rețetă clasică reinterpretată cu un aer dulce și aromatic. Această înghețată cremoasă combină bogăția smântânii pentru frișcă, dulceața naturală a mierii de salcâm și aromele subtile ale vaniliei, creând un desert rafinat și […]
Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională
Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională din: ceai matcha, lapte integral, smantana lichida, zahar granulat, galbenusuri de ou, extract de vanilie. Ingrediente: 2 lingurițe de ceai matcha 1 cană de lapte integral 1 cană de smântână lichidă 1/2 cană de zahăr granulat 4 gălbenușuri de ou 1 linguriță de extract de vanilie Mod […]