Inghetata de ciocolata si vanilie din: frişcă lichidă, crema de ciocolata, nuci, vanilie, sare. Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă 4 linguri cremă de ciocolată câteva nuci vanilie praf de sare Mod de preparare: Mixezi frişca rece cu crema de ciocolată, vanilia şi sarea, timp de 2 minute. Adaugi câteva nuci tocate mărunt şi torni compoziţia […]
Reteta zilei: Inghetata delicioasa de caramel
PrinteazaInghetata delicioasa de caramel din: smantana, zahar, lapte, lapte condensat, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 500 de gr de smantana
- 130 de gr de zahar
- 120 ml de lapte
- 2 linguri de lapte condensat
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Se amesteca smantana cu 2 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se topeste restul de zahar.
Se adauga laptele si se amesteca pana cand tot zaharul este topit.
Adaugați laptele condensat și se amesteca.
Cand caramelul se incalzeste se incorporeaza amestecul de smantana.
Se amesteca bine. Se toarna compoziția intr-un castron si se da la congelator 3-4 ore, apoi se serveste.
Inghetata delicioasa de caramel
Pofta buna!
Inghetata cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, oua, zahar, sare, lapte, faina, frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata neagră 2 oua 1 pahar zahăr tos 1/2 pahar făină un vârf de cuţit sare 2 pahare lapte 1-2 linguri zahăr pudră 2 pahare frişcă lichidă Mod de preparare: Se topesc 100 g ciocolata neagră în bain-marie. […]
Clatite cu rom si inghetata din: faina, oua, lapte, zahar, unt, rom. Ingrediente: 1 ceaşcă cu făină 3 ouă 1 pahar cu lapte 2 linguriţe cu zahăr 2 linguriţe cu unt 2 linguriţe cu rom sare Pentru inghetata: 6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte Mod de preparare: Pune făina într-un castron, adaugă […]
Tort de inghetata cu crema de alune
Tort de inghetata cu crema de alune din: biscuiti, frisca, mascarpone, zahar, lapte, banane, crema de alune, vanilie. Ingrediente: 160 g biscuiţi digestivi 400 ml frişcă lichidă 500 g mascarpone 50 g zahăr pudră 1 cutie lapte condensat 2 linguriţe pastă de vanilie 150 g cremă de alune şi cacao 2 banane 30 g cremă […]
Pofta buna!
Vreaaaaaaaau si eu 🙂