Reteta zilei: Inghetata de ghimbir cu topping de miere
PrinteazaInghetata de ghimbir cu topping de miere din: ghimbir, lapte, amidon, sare de mare, smantana, zahar, miere, seminte de susan, coaja de portocala.
Poate te intereseaza si
Cum se prepara Înghețată cu mango (video)
Ingrediente:
- 1 radacina de ghimbir nedecojite, tăiat în fâșii lungi
- 2 cani de lapte
- 1 lingura plus 1 lingurita amidon
- 1/8 linguriță sare de mare
- 1 1/2 cupe smantana
- 2/3 cani de zahar
- 2 linguri de miere
Ingrediente topping:
- 2 linguri de miere
- 3/4 cană semințe de susan
- coaja de la 1/2 portocala
Mod de preparare:
Puneti ghimbirul intr-o cratita si acoperiti cu apa, aduceti la fierbere timp de 2 minute, apoi scurgeti.
Se amestecă amidonul cu 1/4 ceasca de smantana.
Adăugați sare și se amestecă.
Combinati ghimbir, lapte, restul de 1 1/4 cupe smântână, zahăr, miere și aduceti la fierbere intr-o cratita pentru 4 minute.
Opriti focul si amestecati bine.
Puneti din nou la fiert pentru 1 minut, pana se ingroasa.
Se toarnă amestecul într-un recipient, apoi dati la frigider peste noapte.
Pregatiti topping-ul, se incalzeste cuptorul la 160C.
Intr-o tava, pe o foaie de copt. Intr-o cratita mica incalziti mierea. Opriti focul, adaugati coaja de portocala si se amesteca bine.
Adăugați semințele de susan și se amestecă. Se toarnă amestecul in tava si se raspandeste.
Coaceți pentru aproximativ 20-25 de minute, verificand după 15 minute. Lasati sa se raceasca apoi maruntiti.
Strecurati inghetata, astfel incat ghimbirul sa fie inlaturat. Adaugati bucăți de topping si amestecati usor. Inghetati cel putin 4 ore, apoi serviti.
Inghetata de ghimbir cu topping de miere
Pofta buna!
Pofta buna!
Inghetata pe vremeea asta?