Zacuscă cu aromă de busuioc din: ardei rosii, vinete, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, rosii, pasta de tomate, busuioc, sare, piper, otet de vin rosu. Această zacuscă este o delicatesă gustoasă, perfectă pentru a fi savurată pe tot parcursul anului. Ingrediente: 2 kg de ardei roșii 1 kg de vinete 500 g de ceapă […]
Reteta zilei: Inghetata cu lapte si sos de ananas
PrinteazaInghetata cu lapte si sos de ananas din: zahar, amidon, lapte, smantana, sirop de porumb, ananas, ardei iute, zahar, vodca.
Ingrediente inghetata:
- 1/2 ceasca zahar
- 2 linguri de amidon
- 2 cani de lapte
- 1 1/2 cesti smantana
- 1/4 ceasca sirop de porumb
sos de ananas:
- 1 ceasca ananas
- 1/2 ardei iute tocat
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura de vodca
Mod de preparare:
Pentru a prepara inghetata, combinati zaharul si amidonul intr-o cratita mare pana se omogenizeaza, apoi se adauga smantana, laptele si siropul de porumb.
Fierbeti la foc mediu, amestecand constant, pana cand amestecul incepe sa clocoteasca, apoi reduceti focul la mic si fierbeti, amestecand constant, timp de 30 de secunde, pana se ingroasa.
Strecurati amestecul printr-o sita intr-un castron mare, apoi se acopera bine si bagati la congelator peste noapte.
Pentru a prepara sosul de ananas dati la blender anasul, ardeiul iute si restul ingredientelor. Dati la rece pana la servire.
Inghetata cu lapte si sos de ananas
Pofta buna!
Medalioane de cerb cu sos de ciuperci
Medalioane de cerb cu sos de ciuperci din: medalioane de cerb, ciuperci, unt, usturoi, ceapa, smantana, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 medalioane de cerb (aproximativ 150 g fiecare) 200 g ciuperci (cum ar fi ghebe, mesteacăn, sau hribi) 2 linguri de unt 2 căței de usturoi, tocați fin 1 ceapă […]
Un big like pentru inghetata asta