Reteta zilei: Inghetata cu lapte si sos de mure
PrinteazaInghetata cu lapte si sos de mure din: lapte, amidon, porumb, tarhon, smantana, zahar, sirop de porumb, sare, crema de branza, mure.
Ingrediente:
- 2 cani de lapte
- 4 lingurite amidon
- 1 porumb
- 1 lingura tarhon proaspat tocat
- 1 1/4 cesti smantana
- 2/3 ceasca de zahar
- 2 linguri sirop de porumb
- 1/4 lingurita sare
- 3 linguri crema de branza
sos de mure:
- 1 ceasca mure
- 1/2 cana de zahar
Mod de preparare:
Combinati 1/4 ceasca de lapte cu amidon pana se omogenizeaza, apoi pastrati deoparte. Feliati boabele de porumb de pe stiulete.
Intr-o cratita mare, amestecati impreuna laptele si smantana cu zahar, sirop de porumb si sare. Adaugati boabele de porumb, tarhonul si se aduce la fierbere la foc mediu.
Gatiti timp de 4 minute, apoi se incorporeaza amestecul de amidon. Fierbeti, amestecand, pana se ingroasa, aproximativ 2 minute. Se strecoara printr-o sita si aruncati porumbul si tarhonul.
Se toarna 1/4 ceasca din amestecul de lapte fierbinte intr-un castron mic cu crema de branza si se amesteca pana la omogenizare.
Apoi se incorporeaza in amestecul de lapte. Acoperiti amestecul si lasati se raceasca complet.
Pentru a face sosul de mure, combinati murele cu zahar intr-o cratita la foc mediu.
Gatiti, amestecand, pana se ingroasa, aproximativ 8 minute. Se strecoara printr-o plasă fina. Lasati sa se raceasca.
Dati la congelator inghetata, iar sosul pastrati la rece. Serviti dupa 3-4 ore.
Inghetata cu lapte si sos de mure
Pofta buna!