Reteta zilei: Inghetata cu lapte si sos de mure

Printeaza

Inghetata cu lapte si sos de mure din: lapte, amidon, porumb, tarhon, smantana, zahar, sirop de porumb, sare, crema de branza, mure.

 

Ingrediente:

  • 2 cani de lapte
  • 4 lingurite amidon
  • 1 porumb
  • 1 lingura tarhon proaspat tocat
  • 1 1/4 cesti smantana
  • 2/3 ceasca de zahar
  • 2 linguri sirop de porumb
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 linguri crema de branza

sos de mure:

  • 1 ceasca mure
  • 1/2 cana de zahar

 

Mod de preparare:

Combinati 1/4 ceasca de lapte cu amidon pana se omogenizeaza, apoi pastrati deoparte. Feliati boabele de porumb de pe stiulete.

Intr-o cratita mare, amestecati impreuna laptele si smantana cu zahar, sirop de porumb si sare. Adaugati boabele de porumb, tarhonul si se aduce la fierbere la foc mediu.

Gatiti timp de 4 minute, apoi se incorporeaza amestecul de amidon. Fierbeti, amestecand, pana se ingroasa, aproximativ 2 minute. Se strecoara printr-o sita si aruncati porumbul si tarhonul.

Se toarna 1/4 ceasca din amestecul de lapte fierbinte intr-un castron mic cu crema de branza si se amesteca pana la omogenizare.

Apoi se incorporeaza in amestecul de lapte. Acoperiti amestecul si lasati se raceasca complet.

Pentru a face sosul de mure, combinati murele cu zahar intr-o cratita la foc mediu.

Gatiti, amestecand, pana se ingroasa, aproximativ 8 minute. Se strecoara printr-o plasă fina. Lasati sa se raceasca.

Dati la congelator inghetata, iar sosul pastrati la rece. Serviti dupa 3-4 ore.

 

Inghetata cu lapte si sos de mure

Inghetata cu lapte si sos de mure

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.