Reteta zilei: Inghetata de rubarba

Printeaza

Inghetata de rubarba din: iaurt, smantana, rubarba, sirop de ghimbir, miere, ghimbir.

 

Ingrediente: 

  • 300gr iaurt
  • 200gr smantana
  • 375gr rubarba, maruntita
  • 45ml sirop de ghimbir
  • 2 linguri miere
  • 3 cm ghimbir, maruntit

 

 

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecati iaurtul si smantana. Dati la congelator pentru o ora.

Intre timp, intr-o cratita adaugati rubarba, ghimbirul, mierea si gatiti 15 minute.

Lasati sa se raceasca si procesati la blender pana obtineti piure.

Inghetata de rubarba
Incorporati amestecul semiinghetat si omogenizati. Adaugati siropul de iaurt si amestecati.

Inghetata de rubarba
Dati din nou la congelator pentru 2 ore, scoateti si mai amestecati, apoi congelati peste noapte.

Serviti rece.

Inghetata de rubarba

Inghetata de rubarba

Inghetata de rubarba

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Desert cu rubarba

Desert cu rubarba din: rubarba, suc de portocale, zmeura, gem de zmeura, fulgi de ovaz, nuci, iaurt cu vanilie. Ingrediente:  350gr rubarba 30ml suc de portocale 175gr zmeura 2 linguri gem de zmeura 25gr fulgi de ovaz 25gr nuci 200ml iaurt cu vanilie     Mod de preparare: Taiati rubarba bucati. Incalziti sucul de portocale […]

 

Ceai de rubarba

Ceai de rubarba din: rubarba, apa, zahar, miere, ceai verde. Ingrediente: 10 tije de rubarbă 2 l apă 600 g zahăr 10 g miere 8 pliculeţe de ceai verde       Mod de preparare: Se dau în clocot 10 tije de rubarbă cu 1 l apă şi 400 g zahăr. Se fierb 4 ore la […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.