Jambalaya este o mancare specifica zonei de sud a Statelor Unite si se aseamana cu Paella spaniola. Gatind aceasta reteta de Jambalaya veti avea in aceeasi farfurie un amestec delicios de carne de pui, carnati, orez si legume.
Ingrediente:
250 gr orez
1 piept de pui
350 gr carnati afumat
400 gr ciuperci
1 lingura boia dulce
un pic de boia iute
4 linguri de ulei
1 ceapa mare(eu am pus rosie)
1 ardei rosu
3 catei de usturoi
1/2 lingura oregano
1 cutie rosii decojite
700-800 ml supa de pui
sare si piper
Mod de preparare:
Se taie carnea si carnatii,se prajesc in putin ulei.
Se condimenteaza si se scot din tigaie.
In acelasi ulei se adauga ceapa, ardeiul si usturoiul tocate marunt.
Se lasa la foc circa 5 min si se adauga orezul.
Acestea se calesc inca 2-3 minute.
Adaugam din nou carnea si carnatii, ciupercile, condimentele dupa gust, aprosimativ 500ml supa si conserva de rosii.
Se lasa la foc pana fierbe orezul. Se completeaza cu supa atunci daca este nevoie.
Jambalaya cu creveti din: costita afumata sau sunca, ceapa, usturoi, ardei, telina, sare, piper, cimbru, dafin, sos Tabasco, nucsoara, sos Worcester, pasta de tomate, fond de peste, orez, creveti, patrunjel. Ingrediente: 200 g costiţă afumată sau şuncă 2 cepe 1 căţel de usturoi 1 ardei 1 telină verde (apoi) câte 1/2 linguriţă de sare, piper […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.