Reteta zilei: Jambon de porc cu sos de patrunjel
PrinteazaJambon de porc cu sos de patrunjel din: jambon de porc, seminte de fenicul, piper, fulgi de ardei rosu, rozmarin, usturoi, coaja de lamaie, sare, patrunjel, rucola, suc de lamaie, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 bucata jambon de porc cu piele
- 2 linguri de seminte de fenicul
- 1 lingurita de piper negru
- 2 lingurite de fulgi de ardei rosu
- 2 linguri de frunze de rozmarin, tocat
- 4 catei de usturoi, tocat
- coaja de la o lamaie
- sare
Ingrediente sos de patrunjel:
- 2 cani de frunze de patrunjel
- 2 cani de rucola
- 4 catei de usturoi, tocat
- coaja de la 1/2 de lamaie
- sucul de la o lamaie
- 3/4 cana ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie prajiti semintele de fenicul, boabele de piper si fulgii de ardei rosu pentru aproximativ 5 minute. Lasati sa se raceasca, apoi pisati intr-un mojar. Se amesteca usturoiul, rozmarinul si coaja de lamaie impreuna cu condimentele pisate.
Asezti carnea intr-o tava cu pielea in partea de jos, crestati pielea, acoperiti carnea cu condimentele din mojar. Rulati carnea si legati de la un capat la altul. Asezonati dupa gust sip e exterior, apoi lasati la marinat 24 de ore.
A doua zi, se scoate din frigider cu 2 ore inainte de gatire. Se incalzeste cuptorul la 250C si se adauga friptura. Gatiti aproximativ 30 de minute. Micsorati temperatura la 150-160C si dati din nou friptura la cuptor pentru aproximativ 1 ora si 30 de minute.
Scoateti din cuptor si se lasa sa se odihneasca timp de cel putin 20 de minute. Intre timp pregatiti sosul de patrunjel. Adaugati la blender patrunjel, rucola, usturoi si procesati pana la omogenizare. Adaugati suc de lamaie si coaja de lamaie, ulei de masline, sare si piper dupa gust. Feliati jambonul si serviti cu sos de patrunjel.
Jambon de porc cu sos de patrunjel
Pofta buna!
+10
Vreau si eu din jambonul asta de porc