Reteta zilei: Jeleu de capşuni
PrinteazaJeleu de capsuni din: capsuni, zahar pudra, foi de gelatina, suc de lamaie si apa.
Ingrediente:
- 550g capsuni
- 250g zahar pudra
- 10g foi de gelatina (6 bucati)
- Sucul la de ¼ lamaie
- 500ml de apa
Mod de preparare:
Curatati si taiati capsunile in sferturi. Puneti intr-un castron mare. Intr-o cratita adaugati zahar si apa. Fierbeti la foc mic si amestecati pana cand se dizolva zaharul.
Turnati peste capsuni. Adaugati suc de lamaie. Lasati sa se raceasca si dati la frigider pentru 12 ore. Strecurati printr-o sita.
Pune foile de gelatina într-un castron cu apa rece timp de 3 minute pentru a se inmuia. Se toarna 100 ml de suc de capsuni intr-o tigaie mica si se incalzește la foc mic. Adaugati foile de gelatin si amesteca pana s-au dizolvat.
Se toarna in castronul mare si se amesteca. Turnati in forme, dati la frigider si lasati cel putin 5 ore. Serviti dupa preferinta.
Jeleu de capşuni
Pofta buna!
Foarte bine arata, bravo!