Reteta zilei: Kimchi (varza fermentata, specialitate Koreana)
PrinteazaKimchi (varza fermentata, specialitate Koreana) din: varza, sare, apa, usturoi, ghimbir, zahar, praf de fructe de mare, fulgi de ardei rosu, ridiche, ceapa.
Ingrediente:
- 1 varza koreana sau chinezeasca
- 1/4 ceasca de sare
- apa
- 1 lingura de usturoi ras
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita de zahar
- 2-3 linguri praf de fructe de mare
- 1-5 linguri fulgi de ardei rosu
- 1 ridichie alba, curatata si taiata fasii
- 4 cepe, taiate bucati
Mod de preparare:
Se toaca varza. Adaugati intr-un castron mare si presarati sare.
Frecati cu mainile, apoi adaugati apa, cat sa o acoperiti. Lasati sa stea 1-2 ore.
Se clateste si se scurge varza intr-o strecuratoare pentru 15-20 de minute.
Transferati inapoi in castron.
Intre timp, combinati usturoi, ghimbir, zahar si praf de fructe de mare intr-un castron mic si se amesteca pentru a forma o pasta moale.
Se adauga fulgii de ardei si se amesteca.
In castronul cu varza adaugati ridichia, ceapa si pasta de condimente si amestecati bine pentru a se combina.
Puneti in borcane si acoperiti cu capace.
Lasati sa fermenteze la temperatura camerei timp de 1-5 zile.
In fiecare zi apasati varza in borcan, iar apoi depozitati la frigider.
Kimchi (varza fermentata, specialitate Koreana)
Pofta buna!
Am tot auzit de kimchi, dar nu am gustat niciodata asa ceva?
Se poate cumpara de undeva varza asta?
E prima oara cand aud de asa ceva
Vreau sa gust si eu o data din varza asta
Arata bine, dar nu as gusta asa ceva