Reteta zilei: Lasagna cu ciuperci

Printeaza

O reteta de lasagna cu ciuperci din: ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, ciuperci, sare, piper, cimbru, branza, parmezan, foi de lasagna, unt, faina si lapte.

Lasagna este un preparat italienesc clasic, care consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care se pot adauga si alte ingrediente.

Lasagna cu ciuperci

 

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare (sau doua mai mici)
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 3 linguri unt
  • ciuperci porcini uscate, înmuiate în apă pentru 1/2 ore, apoi uscate
  • ciuperci
  • sare
  • piper
  • cateva crengute de cimbru proaspat
  • 1 cana branza rasa
  • 1 ceasca de parmezan ras
  • 1 pachet de foi de lasagna proaspete, inmuiate in apa calda timp de aproximativ 5 minute

Ingrediente sos bechamel:

  • 4 linguri unt
  • 1/4 ceasca faina
  • 2 cesti de lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti uleiul de măsline şi 1 lingura unt într-o tigaie şi adaugati ceapa tocată.

Lasa sa se inmoaie, apoi adauga usturoiul. Gatiti pentru câteva minute, apoi scoateti din tigaie.

Puneţi restul de unt într-o tigaie mare si adauga ciupercile. Gatiti la foc mare. apoi adaugati ciupercile porcini.

Se condimentează cu sare, piper si cimbru proaspat. Amestecati ciupercile cu ceapa si usturoiul prajite si lasati deoparte.

Lasagna_cu_ciuperci

Preparati sosul bechamel astfel: într-o oală separată se topeste untul, apoi se adaugă făina şi se gateste pentru câteva minute.

Incorporati laptele si amestecati pana compozitia a devenit suficient de groasa.

Adăugaţi 1/2 cana de branza parmezan si amestecati bine. Între timp, inmuiati foile de lasagna în apă fierbinte timp de cinci minute.

Se scurg şi se sterg cu un prosop uscat.

Lasagna_cu_ciuperci_04

Intr-un vas Jena adaugati un strat de sos bechamel, spoi aşezaţi un strat de foi de lasagna, adaugati un start din compozitia de ciuperci, apoi branza si parmezan, inca un strat de sos bechamel, apoi inca un strat de foi, compozitie de ciuperci si repetati pasii, astfel incat ultimul strat trebuie sa fie din foi de lasagna.

Lasagna_cu_ciuperci_08

Adaugati ultimul strat de sos bechamel si presarati parmezan.

Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 30 de minute.

Indepartati apoi folia si mai lasati in cuptor inca 15 minute.

Lasagna_cu_ciuperci_09

Lasagna cu ciuperci

Lasagna cu ciuperci

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Anastasia Denisa

    Delicioasa lasagna asta

  2. Vreau si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.