Reteta zilei: Lasagna cu pui, crema de branza si anghinare
PrinteazaLasagna cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, mozzarella, parmezan, rosii uscate, crema de branza, lapte, praf de usturoi, busuioc, foi de lasagna.
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui , fiert si maruntit
- 1 ½ ceasca anghinare, tocate
- 2 cesti branza mozzarella maruntita
- 1 cana de parmezan ras
- ½ ceasca rosii uscate , tocate
- 2 cutii crema de branza
- 1 cana de lapte
- ½ lingurita praf de usturoi
- ¼ ceasca busuioc proaspat , tocat
- 12 foi de lasagna, fierte
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Intr-un bol combinati carnea de pui , anghinare , 1 ceasca de mozzarella, ½ ceasca parmezan si rosii uscate.
Intr-un blender se amesteca impreuna crema de branza , lapte , praf de usturoi și 2 linguri de busuioc .
Se incorporeaza jumatate din amestecul de lapte in amestecul de pui.
Cealalta jumătate din amestecul de lapte se raspandeste pe partea de jos a unui unui vas termorezistent.
Adaugati 3 foi de lasagna, apoi ⅓ din amestecul de pui .
Repetati procesul. Acoperiti cu branzeturile ramase si se acopera cu folie.
Dati la cuptor pentru 25 minute si apoi indepartati folia .
Se presara restul de busuioc si se mai coace timp de 5 minute.
Scoateți din cuptor si lasati sa se odihneasca cel puțin 5 minute.
Taiati si serviti.
Lasagna cu pui, crema de branza si anghinare
Pofta buna!