Reteta zilei: Lasagna cu pui, quinoa si spanac

Printeaza

Lasagna cu pui, quinoa si spanac din: quinoa, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de pui, spanac, rosii, busuioc, sare, fulgi de ardei rosu, oregano, zahar, ricotta, mozzarella, parmezan, pesmet.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 1 cană quinoa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 120gr ciuperci, tocate
  • 1 kg carne tocata de pui
  • 150gr spanac baby
  • 1 cutie rosii zdrobite
  • 8 frunze de busuioc, tocate marunt (plus suplimentar pentru servire)
  • 1 linguriță de sare
  • 1½ lingurite fulgi de ardei rosu zdrobit
  • 1 lingurita oregano uscat
  • ¼ linguriță zahăr
  • ½ ceasca de branza ricotta
  • 180gr mozzarella rasă
  • ¼ cană parmezan ras
  • ¼ ceasca pesmet

Mod de preparare:

Într-o oală mică, aduceti quinoa și 1½ căni de apă la fiert.

Cand incepe sa clocoteasca, acoperiti si fierbeti timp de 14 minute.

Lasati sa se odihneasca, acoperit, timp de 5 minute, apoi se amesteca cu o furculiță.

Între timp, incalziti cuptorul la 170C.

Incalziti uleiul de măsline într-o cratiță mare la foc mediu.

Se adauga ceapa, usturoiul si ciupercile si gatiti timp de 5 minute.

Adaugati carnea de pui si gatiti pentru 6-7 minute, amestecand mereu.

Adaugati spanacul si gatiti pentru 2 minute, amestecand continuu.

Se incorporeaza roșii, busuioc, sare, fulgi de ardei rosu, oregano și zahăr.

Fierbeti timp de 10 minute pana se ingroasa.

Incorporati quinoa, ricotta și ½ ceasca de mozzarella rasă în sos și se amestecă bine.

Se transferă amestecul intr-un vas termorezistent, se presara restul de mozzarella.

Apoi se adaugă parmezan și pesmet. Coaceți timp de 30-35 de minute.

Lasati sa se odihneasca timp de 5 minute înainte de servire.

 

Lasagna cu pui, quinoa si spanac

Lasagna cu pui, quinoa si spanac

 

Pofta buna!

 

 

 

Lasagna cu dovlecei

Lasagna cu dovlecei din: lasagna, suc de rosii, ceapa, morcov, ciuperci, dovlecei, sare, piper. Ingrediente: un pachet foi de lasagna un litru suc de roşii 2 cepe un morcov 250 g ciuperci 1-2 dovlecei 4 linguri ulei 2-3 fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: In 2 linguri de ulei se căleşte o ceapă […]

Lasagna de casa

Lasagna de casa din: lasagna, suc de rosii, ceapa, morcov, ciuperci, dovlecei. Ingrediente: un pachet foi de lasagna un litru suc de roşii 2 cepe un morcov 250 g ciuperci 1-2 dovlecei 4 linguri ulei 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: In 2 linguri de ulei se căleşte o ceapă curăţată, spălată şi tocată. Se […]

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.