Reteta zilei: Lasagna cu pui si sos de rosii
PrinteazaLasagna cu pui si sos de rosii din: piept de pui, supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagan, cascaval, unt, faina si lapte.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 300 ml supa de pui
- 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns
- 2 morcovi mici, dati pe razatoare
- 1 ceapa mare, tocata fin
- 2 conserve cu pulpa de rosii
- 400 g foi de lasagna
- 200 g cascaval ras
sos béchamel:
- 100 g unt
- 100 g faina
- 1 l lapte
Mod de preparare:
Mărunţeşte pieptul de pui cu ajutorul robotului de bucătărie. Pune supa pe foc să se încălzească bine.
Incinge uleiul într-un wok, apoi adaugă ceapa şi morcovii şi sotează până se înmoaie.
Adaugă carnea tocată de pui şi soteaz-o împreună cu legumele. După ce s-a rumenit uşor, adaugă supa de pui şi conservele de roşii.
Dă focul mai mic şi lasă să fiarbă 20 de minute. Asezonează după gust.
Intre timp, pregăteşte sosul bechamel. Incălzeşte bine laptele. Topeşte untul într-o cratiţă pentru , apoi adaugă făina şi amestecă bine pentru a nu se forma cocoloaşe. Adaugă treptat laptele şi amestecă încontinuu.
După ce ai adăugat tot laptele, lasă să fiarbă pe foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.
Pentru a asambla lasagna, unge cu puţin ulei o tavă încăpătoare.
Aşează primul strat de foi de lasagna, apoi adaugă sosul de roşii şi carne. Stropeşte cu 1/4 din cantitatea de sos alb.
Repetă acest pas până când obţii 3 straturi de paste.
Incinge cuptorul la 180′ C. Peste ultimul strat de paste adauga sos béchamel si deasupra cascavaul ras.
Da la cuptor aproximativ 45 de minute. Serviti lasagna calda.
Lasagna cu pui si sos de rosii
Pofta buna!
Buna lasagna asta
Vreau si eu din lasagna