Lasagna cu dovlecei si rosii din: dovlecei, carne, ceapa, morcov, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 5 dovlecei mari 400 g carne tocată, după gust o ceapă un morcov o conservă mică roşii în bulion 2 linguri ulei sare piper Pentru sosul alb: 50 g făină 50 g unt 600 ml lapte un praf nucşoară sare […]
Reteta zilei: Lasagna cu spanac si branza
PrinteazaLasagna cu spanac si branza din: foi de lasagna, ricotta, spanac, mozzarella, parmezan, patrunjel, unt, usturoi, ciuperci, ceapa, faina, lapte,, busuioc, oregano, nucsoara, sare, piper.
Poate te intereseaza si:
- Lasagna de dovlecei cu ricotta
- Lasagna cu carne de vita si cimbru
- Lasagna cu branza de capra
- Lasagna cu spaghete si sos de vita
- Cum se prepara Lasagna Vegetariana (video)
Ingrediente:
- 9 foi de lasagna
- 1 pachet ricotta
- 300gr spanac tocat
- 3 cesti branza mozzarella
- 3/4 ceasca parmezan ras
- 2 linguri patrunjel tocat
- Ingrediente pentru sos:
- 1/4 ceasca unt nesărat
- 2 catei de usturoi, tocat
- 500gr ciuperci, felii subțiri
- 1 ceapa, cuburi
- 1/4 ceasca făină
- 3 căni lapte, la temperatura camerei
- 1 linguriță busuioc uscat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- nucșoară
- sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170C.
Pentru a face sosul, se topeste untul intr-o cratita la foc mediu.
Adăugați usturoi, ciuperci și ceapă.
Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 3-4 minute.
Incorporati făină si gatiti 1 minut.
Incorporati lapte și gatiti, amestecand continuu, aproximativ 2-3 minute.
Se adauga busuioc, oregano si nucsoara si mai gatiti aproximativ 1 minut; condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Într-o oală mare de apă clocotită cu sare, gatiti foile de lasagna conform instructiunilor de pe pachet.
Imprastiati 1 ceasca sos de ciuperci pe fundul unui vas de copt, adaugati 3 foi de lasagna, 1/2 din brânză ricotta, 1/2 din spanac, 1 cana brânză mozzarella si 1/4 ceasca parmezan.
Repetați cu un al doilea strat si asezati deasupra restul de foi, sos de ciuperci și brânzeturi.
Dati la cuptor și coaceti timp de 35-45 minute.
Apoi, dati temperatura la 200C si mai gatiti timp de 2-3 minute sa se rumeneasca deasupra.
Lasati sa se raceasca 15 minute.
Serviti, garnisita cu pătrunjel.
Lasagna cu spanac si branza
Pofta buna!
Lasagna clasica cu parmezan din: carne, suc de rosii, morcovi, ceapa, telina, lapte, ulei, vin, parmezan, sare, piper. Ingrediente: un pachet foi lasagna 250 g carne tocată de porc 500 g carne tocată de vită 250 ml suc de roşii 2 morcovi 2 cepe 2 fire ţelină 40 ml lapte o lingură ulei 250 ml […]
Pofta buna!
De cand n am mai facut o lasagna