Reteta zilei: Lasagna cu spanac si branza

Printeaza

Lasagna cu spanac si branza din: foi de lasagna, ricotta, spanac, mozzarella, parmezan, patrunjel, unt, usturoi, ciuperci, ceapa, faina, lapte,, busuioc, oregano, nucsoara, sare, piper.

Poate te intereseaza si:

 

 

Ingrediente:

  • 9 foi de lasagna
  • 1 pachet ricotta
  • 300gr spanac tocat
  • 3 cesti branza mozzarella
  • 3/4 ceasca parmezan ras
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • Ingrediente pentru sos:
  • 1/4 ceasca unt nesărat
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 500gr ciuperci, felii subțiri
  • 1 ceapa, cuburi
  • 1/4 ceasca făină
  • 3 căni lapte, la temperatura camerei
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • nucșoară
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C.

Pentru a face sosul, se topeste untul intr-o cratita la foc mediu.

Adăugați usturoi, ciuperci și ceapă.

Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 3-4 minute.

Incorporati făină si gatiti 1 minut.

Incorporati lapte și gatiti, amestecand continuu, aproximativ 2-3 minute.

Se adauga busuioc, oregano si nucsoara si mai gatiti aproximativ 1 minut; condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Într-o oală mare de apă clocotită cu sare, gatiti foile de lasagna conform instructiunilor de pe pachet.

Imprastiati 1 ceasca sos de ciuperci pe fundul unui vas de copt, adaugati 3 foi de lasagna, 1/2 din brânză ricotta, 1/2 din spanac, 1 cana brânză mozzarella si 1/4 ceasca parmezan.

Repetați cu un al doilea strat si asezati deasupra restul de foi, sos de ciuperci și brânzeturi.

Dati la cuptor și coaceti timp de 35-45 minute.

Apoi, dati temperatura la 200C si mai gatiti timp de 2-3 minute sa se rumeneasca deasupra.

Lasati sa se raceasca 15 minute.

Serviti, garnisita cu pătrunjel.

 

Lasagna cu spanac si branza

Lasagna_cu_spanac_si_branza_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Lasagna cu dovlecei si rosii

Lasagna cu dovlecei si rosii din: dovlecei, carne, ceapa, morcov, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente:  5 dovlecei mari 400 g carne tocată, după gust o ceapă un morcov o conservă mică roşii în bulion 2 linguri ulei sare piper Pentru sosul alb: 50 g făină 50 g unt 600 ml lapte un praf nucşoară sare […]

Lasagna clasica cu parmezan

Lasagna clasica cu parmezan din: carne, suc de rosii, morcovi, ceapa, telina, lapte, ulei, vin, parmezan, sare, piper. Ingrediente: un pachet foi lasagna 250 g carne tocată de porc 500 g carne tocată de vită 250 ml suc de roşii 2 morcovi 2 cepe 2 fire ţelină 40 ml lapte o lingură ulei 250 ml […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    De cand n am mai facut o lasagna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.